Τσετσένος ηγέτης: Πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες των Ρώσων στις πόλεις Ιζιούμ και Κουπιάνσκ

«Δεν είμαι ειδικός στρατηγικού σχεδιασμού, σε αντίθεση με το Υπουργείο Άμυνας, αλλά έχουν επιτραπεί ορισμένα λάθη», αναφέρει στο μήνυμά του ο Ραμζάν Καντίροφ

Παρέμβαση για την στρατιωτική «υποχώρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία, πραγματοποίησε ο Τσετσένος ηγέτης και έμπιστος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ.
Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο Telegram, ο Καντίροφ ζήτησε να εντείνει ο ρωσικός στρατός τις προσπάθειες που γίνονται στις πόλεις Ιζιούμ και Κουπιάνσκ, όπου οι Ουκρανοί πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση.

«Δεν είμαι ειδικός στρατηγικού σχεδιασμού, σε αντίθεση με το Υπουργείο Άμυνας, αλλά έχουν επιτραπεί ορισμένα λάθη. Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική της διεξαγωγής της ειδικής επιχείρησης, θα αισθανθώ υποχρεωμένος να μιλήσω με το Υπουργείο Άμυνας και την ηγεσία της χώρας και να τους εξηγήσω την πραγματικότητα της κατάστασης επί τόπου», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Ραμζάν Καντίροφ.
Σημειώνεται ότι ο Τσετσένος ηγέτης, από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε δεσμεύσει στρατεύματα στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας. Στο φωνητικό του σημείωμα ισχυρίστηκε ότι άλλοι 10.000 στρατιώτες ήταν σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στην ανακατάληψη του χαμένου εδάφους.

Ήδη από το 2005, ενώ ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ο Καντίροφ έλεγε ότι ο Πούτιν «πρέπει να γίνει πρόεδρος εφ’ όρου ζωής» καθώς «απαιτείται ισχυρή διακυβέρνηση». Εγκατεστημένος από τον Ρώσο πρόεδρο ως πρόεδρος της περιοχής το 2007, ο Καντίροφ συνέχισε να διατηρεί στενή σχέση μαζί του, υποστηρίζοντας τη διακυβέρνησή του και την εξωτερική του πολιτική.

Σχετικές ειδήσεις:
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δεσμεύεται πως θα ανακαταληφθούν όλα τα εδάφη από τους Ρώσους (video)
ΗΠΑ: Ο στρατηγός Μίλεϊ ζητάει αυξημένη επιφυλακή – H Ρωσία ζυγίζει τις αποτυχίες της στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο αρνείται τις συνομιλίες με τη Μόσχα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss