Τσίπρας:Δεν έχει υπάρξει ξανά αντίστοιχη εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο

Συνέντευξη στον στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας

Για σκάνδαλα που ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο σαν τη «Λερναία Ύδρα» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 κατηγορώντας την κυβέρνηση για «λεηλασία του δημόσιου πλούτου για τον πλουτισμό λίγων και ισχυρών» και «συγκροτημένη στρατηγική διακυβέρνησης που έχει να κάνει το βόλεμα ‘ημετέρων’ τους».
Υπογράμμισε ότι αυτά γίνονται «σε μια περίοδο που συντελείται η μεγαλύτερη και σκληρότερη αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς της χώρας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επικαλέστηκε έρευνα της ΙΝΕ ΓΣΕΕ κατά την οποίοι μέσα στο ’22 για νοικοκυριά έως 750 ευρώ έχει συντελεστεί μείωση της αγοραστικής δύναμης τους κατά 40%, την ίδια στιγμή που η χώρα είναι «αρνητική πρωταθλήτρια στις τιμές χονδρικής ηλεκτρικού ρεύματος, στον πληθωρισμό και κάποιοι κερδίζουν από αυτό, είναι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα σούπερ μάρκετ». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η αισχροκέρδεια μεταφέρεται στην ενέργεια και την αγορά, σημειώνοντας ότι «η αισχροκέρδεια παραμένει ακέραιη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι με αφορμή την πανδημία υπήρξε στοχευμένη προσπάθεια διαμόρφωσης ενός πιο ελαστικού θεσμικού περιεχομένου για απευθείας αναθέσεις -7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς- και πως τώρα «βλέπουμε να σκάνε σα χειροβομβίδες μια μετά την άλλη σκάνδαλα που αφορούν πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού και νεοδημοκρατικού περιβάλλοντος».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εφόρμηση στον δημόσιο πλούτου που δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη, γιατί η κυβέρνηση νόμιζε ότι παίζει σε άδειο γήπεδο καθώς είχε δεσμεύσει τα περισσότερα ΜΜΕ στο πλαίσιο της λίστας Πέτσα, είχαν την αίσθηση ότι είναι ανέλεγκτοι και ανεξέλεγκτοι να κάνουν ό,τι νομίζουν για να σφετεριστούν τον δημόσιο πλούτο για τον πλουτισμό των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Αυτό ξετυλίγεται μπροστά μας με διάφορους Πάτσηδες, με διάφορους κύριους και κυρίες, η κ. Πιτσίκα, η κ. Κούτση, η κ. Νικολάου, ο κ. Στάσσης της ΔΕΗ, μια σειρά από στελέχη που έχουν διοριστεί σε Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κ. Πιτσίκα είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη που α …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss