Τσίπρας: Πολιτική δειλία Μητσοτάκη οι παρακολουθήσεις – Δυνατότητα για την πιο δημοκρατική κυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, χθες το βράδυ, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός τους πέτυχε πλήρως τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος παρά το να εμφανιστεί ως πρωθυπουργός σε αναμονή.
Ο κ. Τσίπρας ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βασίζεται σε έξι «πυλώνες», ενώ στη διάρκεια της σημερινής (18/9) συνέντευξης Τύπου αναμένεται να δώσει περισσότερες απαντήσεις σχετικά με τις εξαγγελίες που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ.

Η πρώτη ερώτηση στον κ. Τσίπρα αφορά το πώς θα απαντήσει σε όσα αναφέρουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι για τις εξαγγελίες που έκανε στη ΔΕΘ.
«Κατηγορούν εμάς για τα μνημόνια, αυτοί που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Υποκλέπτουν ακόμα και την έξοδο από τα μνημόνια που εμείς πετύχαμε. Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Υπάρχει ένα κόστος 5,6 δις ευρώ, κοστολογημένα ένα προς ένα, το οποίο δεν διαφέρει πάρα πολύ από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Αυτό που διαφέρει, είναι το σχέδιο. Ο τρόπος. Το όραμα, το μοντέλο. Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 1,5 χρόνο που διαρκεί η κρίση έχει ένα μοντέλο: Παίρνει χρήματα από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στις τιμές του ρεύματος. Εμείς έχουμε ένα άλλο μοντέλο. Θα σταματήσουμε την αισχροκέρδεια, θα τη φορολογήσουμε για να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς. Το τελευταίο οκτάμηνο οι φόροι αυξήθηκαν 7 δις ευρώ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι δαπάνησε 50 δις ευρώ. Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Εμείς διαχειριστήκαμε χρεωκοπία. Αφήσαμε όμως 37 δις. Τα 7,5 δις ευρώ ξέρουμε που πήγανε. Σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς», πρόσθεσε.

Ακολούθησε ερώτηση για τις παρακολουθήσεις και γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει επισκεφθεί την ΠτΔ για να μιλήσει για το θέμα. «Μιλάμε για μια αντιδημοκρατική εκτροπή που δεν έχουμε ξαναδεί από τη Μεταπολίτευση και μετά. Σε καμία ευνομούμενη δημοκρατία ο πρωθυπουργός δεν θα είχε μείνει στη θέση του έχοντας πιαστεί ότι παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε, μετά τις παρακολουθήσεις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss