Τσιτσιπάς: Η δήλωσή του για το γυναικείο τένις προκάλεσε αντιδράσεις

Μία δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά για το γυναικείο τένις έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση, καθώς κατά την διάρκεια του τουρνουά στο Μαϊάμι, είπε ότι από την στιγμή που οι μισθοί είναι οι ίδιοι για τους άνδρες και τις γυναίκες, τότε α έπρεπε και τα ματς των γυναικών να κρίνονται και αυτά στα 5 σετ.

«Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής»

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δε ξέρω», δήλωσε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές»

Και είπε επίσης ο Τσιτσιπάς: «Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα grand slam τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ».

Αν και το επιχείρημα περί ίσων χρηματικών ποσών για να παίζουν 5 σετ… δεν εκτιμήθηκε, δεν είναι και λίγοι (αλλά και λίγες) αυτοί που το θεωρούν σωστή ιδέα. Παρόλα αυτά, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι το καθημερινό πρόγραμμα στα 4 μεγάλα τουρνουά θα τραβήξει πολύ και θα έχει ως αποτέλεσμα να παίζουν… ξημερώματα ορισμένοι. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο Twitter γίνεται μεγάλη κουβέντα για το ζήτημα αυτό, δεν φαίνεται ωστόσο να αλλάζει κάτι.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.