Twitter: Ο Μασκ υπερασπίζεται το «ψαλίδι» στο εργατικό δυναμικό

Ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε την απόφασή του να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στο Twitter, λέγοντας ότι η δραματική απώλεια εσόδων του κολοσσού δεν του άφηνε άλλη επιλογή

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, υπερασπίστηκε την απόλυση περίπου του μισού εργατικού δυναμικού της εταιρείας, λέγοντας ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» καθώς το Twitter έχανε περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.
Ένα tweet από τον επικεφαλής ασφάλειας και ακεραιότητας του Twitter, Γιόελ Ροθ, αναφέρθηκε σε «περίπου 50% περικοπές σε όλη την εταιρεία». Ο Μασκ είπε ωστόσο ότι η δέσμευση του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον έλεγχο περιεχομένου παραμένει «εντελώς αμετάβλητη».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, απέκτησε το Twitter με μια συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων. Στο δικό του tweet διευκρίνισε ότι όλοι όσοι θα χάσουν τη δουλειά τους θα λάβουν τρεις μήνες αποζημίωση απόλυσης, «η οποία είναι 50% μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπεται από το νόμο».
Καθώς προέκυψαν αναφορές την Παρασκευή ότι χιλιάδες εργαζόμενοι του Twitter σε όλο τον κόσμο έχασαν τις δουλειές τους, προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για την κατάργηση επιβλαβούς υλικού. Ομάδες διαδικτυακής ασφάλειας και ακτιβιστές αναφέρουν ότι ο Μασκ θα χαλαρώσει την πολιτική και θα αντιστρέψει τις μόνιμες απαγορεύσεις του Twitter σε αμφιλεγόμενα πρόσωπα.

Οι ανησυχίες τροφοδοτήθηκαν από τις δηλώσεις Μασκ, με τις οποίες επιχείρησε να αποδώσει τη «μαζική πτώση εσόδων» του Twitter σε «ομάδες ακτιβιστών» που «προσπαθούσαν να καταστρέψουν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική». Ωστόσο, η ανάρτηση του Ροθ, που δημοσιεύτηκε αργότερα μέσα στην ημέρα, επιβεβαίωσε ότι οι περισσότεροι από τους περισσότερους από 2.000 συντονιστές περιεχομένου που εργάζονται για την «επισκόπηση πρώτης γραμμής» δεν επηρεάστηκαν.

Είπε ότι η «μείωση» επηρέασε περίπου το 15% των εργαζομένων στον οργανισμό εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, σε σύγκριση με αυτό που είπε ήταν μια μείωση 50% που παρατηρήθηκε σε ολόκληρη την εταιρεία. Ο Ροθ πρόσθεσε ότι η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης παραμένει « …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss