Τυνησία: Μόλις 8,8% το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές

Τυνησία: Τα περισσότερα κόμματα μπλόκαραν την εκλογική διαδικασία καταγγέλλοντας παρωδία που στοχεύει στην ενίσχυση της προεδρικής εξουσίας

Πολύ χαμηλή ήταν η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές στην Τυνησία, αφού μόλις το 8,8% των πολιτών προσήλθαν στις κάλπες, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, αφού τα περισσότερα πολιτικά κόμματα μποϊκόταραν την εκλογική διαδικασία καταγγέλλοντας μια παρωδία που στοχεύει στην ενίσχυση της προεδρικής εξουσίας.
Το προσωρινό ποσοστό συμμετοχής είναι χαμηλότερο από το ποσοστό πληθωρισμού 9,8% – σε μια ένδειξη των οικονομικών πιέσεων που έχουν αφήσει πολλούς Τυνήσιους απογοητευμένους από το πολιτικό σύστημα, σχεδόν 12 χρόνια μετά τις επαναστάσεις της Αραβικής Άνοιξης.

Οι εκλογές είναι μέρος μιας σειράς πολιτικών αλλαγών που έγιναν από τον πρόεδρο Κάις Σάγεντ από τότε που διέλυσε το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο σειράς μέτρων τα οποία η αντιπολίτευση αποκήρυξε ως «πραξικόπημα».
Πέρυσι, ο Σάγεντ, πρώην καθηγητής Νομικής, απέπεμψε την κυβέρνηση και ανέστειλε την ισχύ άρθρων του Συντάγματος του 2014 που περιόριζαν την εξουσία του πρόεδρου προς όφελος του Κοινοβουλίου και του πρωθυπουργού. Φέτος τον Ιούλιο, εγκρίθηκε με δημοψήφισμα νέο αμφιλεγόμενο Σύνταγμα που έδωσε στον Σάγεντ ευρύτερες εξουσίες. Περίπου το 30% των περίπου 9,2 εκατ. ψηφοφόρων συμμετείχε στο δημοψήφισμα.

Ο Σάγεντ, που ανέλαβε καθήκοντα το 2019, έχει κ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss