Τζασίντα Άρντερν: Ζήτησε συγγνώμη για τα «γαλλικά» της σε αντίπαλο

Νέα Ζηλανδία: Η Tζασίντα Άρντερν ζητά συγγνώμη για την προσβολή του βουλευτή που καταγράφηκε στο μικρόφωνο

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ζήτησε συγγνώμη για την προσβολή ενός πολιτικού αντιπάλου της στο κοινοβούλιο. Το προσβλητικό σχόλιο ακούστηξε από τα μικρόφωνα μετά από ερώτηση του Ντέιβιντ Σέιμουρ, αρχηγού του αντιπολιτευόμενου κόμματος ACT.
Ο τελευταίος αντιτάχθηκε στην παρατήρηση και ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να την αποσύρει. Σε μια ζωηρή συζήτηση την Τρίτη, η πρωθυπουργός διαφώνησε όταν ο Σέϊμουρ της ζήτησε να δώσει ένα παράδειγμα για ένα «λάθος που έκανε, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη για αυτό σωστά και το διόρθωσε».

Η Άρντερν είπε ότι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου η κυβέρνηση των Εργατικών είχε αναγνωρίσει ότι δεν υπήρχαν «τέλειες απαντήσεις», όπως μεταξύ άλλων η απάντησή της στην πανδημία του κορονοϊού.

«Έχουμε πει ανοιχτά, για παράδειγμα, ότι [η διαχείριση της απομόνωσης και της καραντίνας] ήταν κάτι που ήταν πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή και ότι υπήρχαν άνθρωποι που επηρεάστηκαν από αυτό και ότι θα κάναμε τα πράγματα διαφορετικά αν το αντιμετωπίζαμε ξανά»

Πρόσθεσε επίσης ότι το βασικό είναι το έργο της κυβέρνησής της κατά τη διάρκεια της θητείας της. «Πάντα παίρναμε αποφάσεις που πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Νέας Ζηλανδίας εκείνη την εποχή», είπε.
Αφού κάθισε, η κυρία Άρντερν ακούστηκε να λέει ήσυχα: «Τόσο αλαζονικό αρ@@@». Ένας εκπρόσωπος από το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τον συνομιλητή της.
Η πρωθυπουργός δέχθηκε τα εύσημα από τη διεθνή κοινότητα για την αυστηρή ανταπόκρισή της στην πανδημία του κορονοϊού. Αλλά καθώς η Νέα Ζηλανδία αναμένεται να πάει στις κάλπες στο τέλος του 2023, η κυβέρνησή της δέχεται αυξανόμενη πολιτική πίεση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Εργατικό Κόμμα υστερεί κατά περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss