Τζιτζικώστας: Η Τουρκία γνώριζε, συνειδητά μου απαγόρευσε την είσοδο

Σύμφωνα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, η κίνηση αυτή της Τουρκίας εντάσσεται στο κομμάτι των καθημερινών πλέον προκλήσεων κατά της χώρας μας

Για την ακραία πρόκληση από την Τουρκία με την απαγόρευση εισόδου του στην Σμύρνη μίλησε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Ήμουν προσκεκλημένος στη Σμύρνη για να προεδρεύσω στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση. Έφθασα στο λιμάνι της Σμύρνης γύρω στις 10:00 το πρωί, όπου μετά την επίσημη υποδοχή των τοπικών τουρκικών αρχών, του Δήμου δηλαδή της Σμύρνης που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων με ενημέρωσαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αμέσως δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία της αναχώρησης από το λιμάνι» εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Ρώτησα και επέμενα να ρωτώ ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία. Με δεδομένο ότι δεν επισκέπτομαι την Τουρκία ως Έλληνας αξιωματούχος μόνο, αλλά κυρίως με την ευρωπαϊκή μου ιδιότητα λόγω της συνέλευσης αυτής. Φάνηκε τελικά ότι η Τουρκία, η οποία γνώριζε εδώ και ένα χρόνο τη διοργάνωση αυτής της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης και εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα προεδρεύσω εγώ, επέλεξε συνειδητά να προκαλέσει αυτό το γεγονός».

«Μέχρι να αρθεί η απαγόρευση εισόδου πέρασαν 6 με 7 ώρες. Σε αυτές βέβαια και από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό, με τον υπουργό Εξωτερικών, με τον πρέσβη και την πρόξενο, η οποία ήταν δίπλα μας σε όλη τη διαδικασία αυτή της Σμύρνης, και βέβαια και τον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα, καθότι όπως σας είπα είχα εκεί πάει ως Ευρωπαίος αξιωματούχος γι αυτήν την Ευρωμεσογειακή Συνέλευση. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι αυτές τις 7 ώρες κανένας δεν είχε απάντηση. Δεν είχαν απάντηση οι αστυνομικοί εκεί. Δεν είχαν απάντηση οι άνθρωποι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Δεν είχαν όμως απάντηση και οι άνθρωποι από την πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα. Οι Τούρκοι επέλεξαν να μην δώσουν και δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα απολύτως καμία πειστική απάντηση για το γιατί είχε μπει απαγόρευση στο πρόσωπό μου».

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, η κίνηση αυτή της Τουρκίας εντάσσεται στο κομμάτι των καθημερινών πλέον προκλήσεων. «Η μόνη διαφορά όμως εδώ που αξίζει να σημειωθεί, γι αυτό και υπάρχει αυτή η αντίδραση και από την Ευρωπαϊκή Ένω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss