Βασιλιάς Kάρολος: Το βασιλικό «φιρμάνι» για τις απολύσεις που έρχονται – Η αγωνία του προσωπικού

Το προσωπικό του Βασιλιά Καρόλου ειδοποιήθηκε για επικείμενες απολύσεις κατά τη διάρκεια της εκκλησιαστικής λειτουργίας για τη βασίλισσα Ελισάβετ ΄Β, αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian

Πληροφορίες λένε οτι οι εργαζόμενοι είναι εκνευρισμένοι και συγκλονισμένοι καθώς έως και 100 υπάλληλοι του Clarence House ενημερώθηκαν οτι θα μπορούσαν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Δεκάδες μέλη του προσωπικού του Clarence House έχουν ειδοποιηθεί για την απόλυση τους καθώς τα γραφεία του Βασιλιά Κάρολου και της «βασιλικής συζύγου» Καμίλα μετακομίζουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά το θάνατο της Βασίλισσας, σύμφωνα με τον Guardian.

Έως και 100 υπάλληλοι στην πρώην επίσημη κατοικία του Βασιλιά, συμπεριλαμβανομένων μερικών που εργάζονταν εκεί για δεκαετίες, έλαβαν ειδοποίηση ότι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους, μετά απο την εντατική εργασία των τελευταίων ημερών που έκαναν για να διευκολύνουν την άνοδό του στο θρόνο.
Ιδιωτικοί γραμματείς, το γραφείο οικονομικών, η ομάδα επικοινωνίας και το οικιακό προσωπικό είναι μεταξύ εκείνων που έλαβαν «ειδοποίηση» οτι κινδυνεύουν κατά τη διάρκεια της τελετής των ευχαριστιών για τη βασίλισσα, στον Καθεδρικό Ναό St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα.

Πολλοί υπάλληλοι υπέθεταν ότι θα συγχωνεύονταν στο νέο σπίτι του Βασιλιά, ισχυριζόμενοι ότι δεν τους δόθηκε καμία ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε μέχρι να φτάσει η επιστολή από τον σερ Κλάιβ Άλντερτον, τον κορυφαίο βοηθό του Βασιλιά. Μια πηγή είπε: «Όλοι είναι απολύτως οργισμένοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών γραμματέων και της ανώτερης ομάδας. Όλο το προσωπικό εργάζεται αργά κάθε βράδυ από την Πέμπτη, για να ανταποκριθεί στις εξελίξεις. Ο κόσμος ταράχτηκε εμφανώς από αυτό».

Στην επιστολή του, την οποία επικαλείται ο Guardian, ο Άλντερτον έγραψε: «Η αλλαγή στον ρόλο των εντολέων μας θα σημαίνει επίσης αλλαγή για το νοικοκυριό μας… Το χαρτοφυλάκιο εργασίας που αναλήφθηκε προηγουμένως σε αυτό το νοικοκυριό, υποστηρίζοντας τα προσωπικά συμφέροντα, τις πρώην δραστηριότητες και το νοικοκυριό του πρώην Πρίγκιπα της Ουαλίας δεν θα εκτελείται πλέον και το νοικοκυριό … στο Clarence House θα κλείσει. Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η ανάγκη για τις θέσεις που βασίζονται κυρίως στο Clarence House, το έργο του οποίου υποστηρίζει αυτούς τους τομείς, δεν θα χρειάζεται πλέον».
Ο ιδιωτικός γραμματέας του Βασιλιά πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι αυτά είναι ανησυχητικά νέα και ήθελα να σας ενημερώσω για την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη σε αυτό το σημείο». Πρόσθεσε ότι το προσωπικό που παρέχει «άμεση, στενή, προσωπική υποστήριξη και συμβουλές» στον Κάρολο και την Καμίλα θα παραμείνει στη θέση του.
Δεν έχουν ληφθεί οριστικές απ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss