Βασίλισσα Ελισάβετ: 96 κανονιοβολισμοί στην μνήμη της – Από το Λονδίνο μέχρι και το Μπέλφαστ (vid)

Ενενήντα έξι κανονιοβολισμοί, όσα και τα χρόνια της Βασίλισσας, από το Χάιντ Παρκ και τον Πύργο του Λονδίνου μέχρι το προϊστορικό μνημείο του Στόουνχεντζ και τον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ.

Η βρετανική κυβέρνηση κήρυξε επισήμως σήμερα την έναρξη περιόδου εθνικού πένθους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, δημοσιεύοντας “κατευθυντήριες γραμμές εθνικού πένθους”.

Ένας συμβολικός χαιρετισμός με 96 κανονιοβολισμούς θα σηματοδοτήσει κάθε χρόνο της ζωής της και θα ακουστεί στο Hyde Park και αλλού στη 13:00 μετά το μεσημέρι ενώ το βράδυ πρόκειται να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Στη συνέχεια, το Σάββατο, ο Κάρολος θα ανακηρυχθεί επίσημα Βασιλιάς, αν και τεχνικά έγινε βασιλιάς τη στιγμή που πέθανε η βασίλισσα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο μπροστά σε ένα τελετουργικό σώμα γνωστό ως Συμβούλιο Προσχώρησης.

Στη συνάντηση θα ανακοινωθεί ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ και θα διαβαστεί μεγαλόφωνα η παραδοσιακή διακήρυξη. Ο βασιλιάς Κάρολος εν συνεχεία θα παρακολουθήσει μια δεύτερη συνάντηση με την ομάδα όπου θα κάνει την πρώτη του δήλωση και θα ορκιστεί ότι θα υπηρετεί την Αγγλικανική Εκκλησία. Υπό τους ήχους σάλπιγγας, θα ανακηρυχθεί επίσημα νέος Βασιλιάς.
Εν τω μεταξύ, η βασίλισσα Ελισάβετ θα αναπαύεται στον καθεδρικό ναό St Giles στο Εδιμβούργο, όσο διαρκούν οι προετοιμασίες για την κηδεία της, η οποία αναμένεται σε περίπου 10 ημέρες. Στη συνέχεια, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να την αποχαιρετήσουν για μια περίοδο τεσσάρων ημερών στο Westminster Hall.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss