Βασίλισσα Ελισάβετ: Ενός λεπτού σιγή στο Ηνωμένο Βασίλειο στη μνήμη της

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι από απόψε στραμμένα στην Βρετανία, μόλις λίγες ώρες από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και το «τελευταίο σάλπισμα» που θα λάβει χώρα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ τήρησε το Ηνωμένο Βασίλειο, το βράδυ της Κυριακής στις 22:00 (ώρα Ελλάδος, 20:00 τοπική ώρα).
Η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν σήμανε μία φορά, σηματοδοτώντας την έναρξη και άλλη μία φορά, στο τέλος. Το εμβληματικό ρολόι θα σημάνει εκ νέου σε διαστήματα του ενός λεπτού, καθώς η βασιλική πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας θα αναχωρεί από το Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η τελευταία πράξη των εκδηλώσεων στη μνήμη της μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία του βρετανικού θρόνου.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 10 ώρες και θα αποτελέσει την μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, ενώ δεκάδες θα είναι οι εκδηλώσεις και οι τελετές που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο 24ωρο.

Η «δεξίωση του αιώνα» από τον Κάρολο
Υπενθυμίζεται ότι απόψε πραγματοποιήθηκε και η «δεξίωση του αιώνα», όπως την χαρακτηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η οποία είναι η εκδήλωση του βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ προς τιμήν της μητέρας του με 1.000 VIP καλεσμένους από όλο τον κόσμο.
Την ίδια ώρα στο Λονδίνο οι ουρές για το λαϊκό προσκύνημα πλησιάζουν πλέον σε χρόνους παραμονής τις 14 ώρες, καθώς είναι η τελευταία η μέρα που η σορός της βασίλισσας θα βρίσκεται στο Γουέστμινστερ Χολ.

Σχετικές ειδήσεις:
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το αντίο Μακρόν και Μπάιντεν – «Έκραξαν» τον Γάλλο πρόεδρο για τα…αθλητικά
Βασίλισσα Ελισάβετ: Απόψε η «δεξίωση του αιώνα» από τον Κάρολο – Στο Λονδίνο ηγέτες όλου του κόσμου
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το πρόγραμμα της κηδείας – Όλα όσα θα γίνουν το «τελευταίο σάλπισμα»
Κηδεία Ελισάβετ: Η βασίλισσα «δεν ήθελε μια μακρά, βαρετή τελετή» αποκάλυψε πρώην αρχιεπίσκοπος


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss