Βασίλισσα Ελισάβετ: Κοσμοσυρροή για τη νεκρική πομπή στο Εδιμβούργο – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός

Στο Εδιμβούργο, έφτασε λίγο πριν τις 15:30 ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα.

Λίγο μετά την πρώτη του ομιλία προς τα μέλη της βουλής των Κοινοτήτων και της βουλής των Λόρδων, ο νέος Μονάρχης έφτασε στο Εδιμβρούργο όπου βρίσκεται για λαϊκό προσκήνημα το φέρετρο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο Κάρολος και η Καμίλα χαιρέτησαν το συγκεντρωμένο πλήθος και στην συνέχεια συναντήθηκαν με αξιωματούχους και εκπροσώπους της βασιλικής φρουράς.

Στη συνέχεια το βασιλικό ζεύγος συνόδευσε το φέρετρο της Βασίλισσας από το παλάτι του Χόλιρουντ Χάουζ προς τον καθεδρικό ναό του St Giles.
Δείτε LIVE εικόνα:

«Βούλιαξαν» οι δρόμοι του Εδιμβούργου για την πομπή
Η πομπή του φέρετρου της Βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε στις 16:30 (ώρα ελλάδας), από το Παλάτι του Χόλιροντχαουζ με προορισμό τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τζάιλς. Το φέρετρο μεταφέρεται με νεκροφόρα στο Royal Mile στο Εδιμβούργο και το ακολουθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τα πόδια.
Τα τρία αδέρφια του, η πριγκίπισσα Βασιλική, ο κόμης του Γουέσεξ και ο Δούκας της Υόρκης, το συνοδεύουν καθώς και ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας, ο αντιναύαρχος Sir Tim Laurence.
Ένα αυτοκίνητο πίσω τους μεταφέρει την βασιλική σύζυγο, Καμίλα, και τη Σόφι, κοντέσσα του Wessex, σύζυγο του πρίγκιπα Εδουάρδου.

Μια λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό μόλις φτάσει το φέρετρο της Βασίλισσας.

PHOTO GALLERY

Photo 1/5

Πηγή: Getty Images

Photo 2/5

Πηγή: Getty Images

Photo 3/5

Πηγή: Getty Images

Photo 4/5

Πηγή: Getty Images

Photo 5/5

Πηγή: AP Photo

Με πολιτικά ο πρίγκιπας Άντριου
Εν τέλει, ο πρίγκιπα Άντριου δεν είναι με στρατιωτική στολή στην πομπή του φέρετρου της βασίλισσας, αλλά φοράει πρωινό κοστούμι.
Πηγές είπαν ότι ο Δούκας της Υόρκης δεν θα φορέσει στολή σε τελετουργικές εκδηλώσεις κατά την περίοδο του πένθους για τη μητέρα του, εκτός από την τελευταία αγρυπνία στο Westminster Hall ως ειδικό σημάδι σεβασμού.
Την ίδια ώρα, οι δρόμοι του Εδιμβούργου έχουν «βουλιάξει» από τον κόσμο που θέλει να βρεθεί στην πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο δημοσιογράφος του BBC, Τζέιμς Κουκ, μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες.

When the Queen first visited Scotland as sovereign in 1953, Edinburgh was packed. Today, nearly 70 years later, people have thronged the streets again to say goodbye. pic.twitter.com/meUvjV0Qr9
— James Cook (@BBCJamesCook) September 12, 2022

Με την τελετουργική στολή ο βασιλιάς Κάρολος
Όπως αναφέρει ο Guardian, ο βασιλιάς Κάρολος μια τελετουργική στολή μιας ολόκληρης ημέρας καθώς οδηγεί την πομπή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τζάιλς, μαζί με 10 μετάλλια και κουβαλώντας το σκήπτρο του Στρατάρχη π …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss