Βασίλισσα Ελισάβετ: Το πρόγραμμα της κηδείας – Όλα όσα θα γίνουν το «τελευταίο σάλπισμα»

Η κηδεία αναμένεται να είναι το γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που έχει μεταδοθεί ποτέ, με δεκάδες χιλιάδες να αναμένονται στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν την βασίλισσα Ελισάβετ

Τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί το «τελευταίο σάλπισμα», η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, την εκκλησία όπου στέφονται οι βασιλιάδες και βασίλισσες της Βρετανίας.
Οι θύρες του ιστορικού ναού θα ανοίξουν από τις 8 το πρωί για να υποδεχθούν τους δεκάδες ηγέτες κρατών και τους λοιπούς προσκεκλημένους. Το τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα τελειώνει στις 6.30 το πρωί.

Στη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφάλειας των τελευταίων ετών στο Λονδίνο, 10.000 αστυνομικοί και 10.000 στρατιωτικοί θα είναι σε υπηρεσία, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στη βρετανική πρωτεύουσα θα σπεύσουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Η επιχείρηση «ατσάλινο δαχτυλίδι» που θα στηθεί γύρω από το κέντρο του Λονδίνου θα προστατεύσει τη βασιλική οικογένεια και εκατοντάδες ηγέτες, αξιωματούχους και μέλη βασιλικών οικογενειών.
Η κηδεία αναμένεται να είναι το γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που έχει μεταδοθεί ποτέ, με δεκάδες χιλιάδες να αναμένονται στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν την Ελισάβετ, η οποία βασίλεψε για περισσότερα από 70 χρόνια.

Στη λειτουργία στις 11 το πρωί θα χοροστατήσει ο Ντέιβιντ Χόιλ, ο κοσμήτορας του Γουέστμινστερ, ενώ το κήρυγμα θα εκφωνήσει ο Τζάστιν Γουέλμπι, αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss