Βέλγιο: Νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση εξετάζει η κυβέρνηση

Μέτρα στήριξης σε εργαζομένους σε ενεργοβόρες εταιρείες, εξετάζει η βελγική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο βελγικό Τύπο.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η ενεργοποίηση ενός μηχανισμού «ανεργίας λόγω ενεργειακής κρίσης», κατά το μοντέλο covid. Οι ενεργοβόρες εταιρείες, των οποίων το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 3% του συνολικού κόστους παραγωγής και οι οποίες σταματούν ή αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους, θα μπορούν να ενεργοποιήσουν το μηχανισμό αυτό, ώστε οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν το 70% των αποδοχών τους.
Όσον αφορά τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά, η βελγική κυβέρνηση εξετάζει μέτρο «γερμανικού τύπου» που συνίσταται στη χορήγηση όγκου φυσικού αερίου σε σταθερή και μειωμένη τιμή. Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το ποιους θα πρέπει να στοχεύουν τα μέτρα.

Εξάλλου, η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ανελίς Βερλιντέν, πολιτικά υπεύθυνη για την ασφάλεια των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τον Πυρηνικό Έλεγχο (FANC) να εξετάσει εάν η αποσυναρμολόγηση του πυρηνικού αντιδραστήρα Doel 3 μπορεί να αναβληθεί με ασφαλή τρόπο. «Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, πρέπει να εργαστούμε προσεκτικά για τον ενεργειακό μας εφοδιασμό», ανέφερε η κ. Βερλιντέν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss