Βελτίωση στο επενδυτικό clawback ζητά ο ΣΦΕΕ

Συνάντηση με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), Νίκο Μαντζούφα είχαν την Παρασκευή (09/12/2022), οι Γενικοί Διευθυντές των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η υλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και οι προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα της υγείας και του φαρμάκου.
Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη της περαιτέρω βελτίωσης του πλαισίου του επενδυτικού clawback, το οποίο πέραν από την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, δύναται με την ενίσχυση των επενδύσεων σε Έρευνα & Ανάπτυξη να διασφαλίζει καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες στον Έλληνα ασθενή, ενώ παράλληλα καθιστά την Ελλάδα πόλο έλξης επενδύσεων στον τομέα της υγείας. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η περαιτέρω ψηφιοποίηση της υγείας και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων.H εκδήλωση αποτέλεσε το 5ο Executive Briefing του ΣΦΕΕ, που καθιερώνει μέσω των συναντήσεων αυτών μια σταθερή επικοινωνία με τα μέλη της κυβέρνησης και τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο του φαρμάκου της Υγείας.

Διαβάστε επίσης:
Ελλείψεις φαρμάκων: Τελεσίγραφο Πλεύρη στις φαρμακαποθήκες

Κορονοϊός: Αύξηση στη συνταγογράφηση αντιικών την τελευταία εβδομάδα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss