Βεντουζοθεραπεία / Cupping Therapy

Από τον Πέτρο Μισυρλή. Πιστοποιημένο χειρομαλάκτη. Η θεραπεία με βεντούζες ξεκίνησε απο πολύ παλιά ,τουλάχιστον 3500 χρόνια πίσω και ακόμα εφαρμόζεται απο πάρα πολλούς θεραπευτές,αφού οι ιδιότητες και οι εφαρμογές τους είναι πλείστες και με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μέσω της ειδικής αντλίας αέρος δημιουργείται αρνητική πίεση στο εσωτερικό απο τα σιλικονούχα βαζάκια (βεντούζες), με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεραιμία ή και στάση αίματος.
Με τον τρόπο αυτό θα λέγαμε οτι γίνεται μια φυσική “αυτοίαση” και μείωση του όποιου πόνου αλλά και ενεργοποίηση του λεμφατικού συστήματος.

Κούραση και στρές μειώνονται δραστικά,ενώ ακόμα και ώρες μετά το πέρας της θεραπείας η διαδικασία αυτοίασης συνεχίζεται.

Διάφορες μελέτες έδειξαν ότι η θεραπεία αντιμετώπισης του οξέος και χρόνιου πόνου με τη βεντουζοθεραπεία (cupping therapy) ,έχει θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση του αυχενικού και οσφυικού πόνου αλλά και σε άλλες παθήσεις του μυοσκελετικού και μη συστήματος.

Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά ως εναλλακτική θεραπεία είτε σε συνδυασμό με χειρομάλαξη ως επί το πλείστον, είτε με βελονισμό , αλλά και με την θεραπευτική μέθοδο μέσω της καύσης με Moxa,του βοτάνου Αρτεμισία (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) προκαλώντας τοπική θερμότητα στα σημεία των 14 Μεσημβρινών.

Με τους παραπάνω τρόπους επιτυγχάνεται μια Ολιστική αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος και η λύση έρχεται μέσα απο παραδοσιακούς, χειροπρακτικούς τρόπους που εφαρμόζονται ανα τους αιώνες.

Σε επόμενο άρθρο μας θα αναπτύξουμε τις ιδιότητες της εναλλακτικής.

Πέτρος Μισυρλής
Μάλαξη χειροπρακτική
Εναλλακτικές θεραπείες
MyRecovery Lab

📍Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μάλαξης και Εναλλακτικών Θεραπευτών
📍ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ε.Κ.Π.Α.
📍Πρ.Βαλκανιονίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος Στίβου

Χειρομάλαξη και Εναλλακτικές Θεραπείες

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss