Volkswagen: Αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην ΕΕ το 2033 – FleetNews

Η Volkswagen θα πωλεί αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2033, καταργώντας νωρίτερα τα μοντέλα εσωτερικής καύσης.
Το χρονικό όριο, που ήταν προς συζήτηση για το 2033 ή το 2035 οριστικοποιήθηκε στο 2033, σύμφωνα με τον CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer.
Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η ευρωπαϊκή γκάμα θα είναι τότε αμιγώς ηλεκτρική. Ωστόσο, σε αγορές όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία θα προχωρήσει σε μετάβαση αργότερα.
Ο κ. Schäfer ανέφερε επίσης το χαρτοφυλάκιο προϊόντων, δηλώνοντας ότι η μάρκα δραστηριοποιείται σε δύο βασικά BEV – ένα hatchback και ένα cross-over – και μια έκδοση του ID.3 τύπου SUV, μικρότερη από το υπάρχον ID.4. Αυτό το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει σε αναβαθμισμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής MEB πριν από το 2026. Μέχρι τότε, η VW θα έχει λανσάρει δέκα νέα ηλεκτρικά οχήματα.
Όσον αφορά στη στρατηγική μοντέλων, ο επικεφαλής της Volkswagen ανέφερε ότι η εταιρεία θα εξορθολογίσει τις προσφορές των εκθεσιακών της χώρων “απορρίπτοντας παλιές συνήθειες” και αποφεύγοντας τις επικαλύψεις. Η εταιρεία επιθυμεί να διαθέτει ένα EV σε κάθε κατηγορία, από το αυτοκίνητο πόλης (ID.1) μέχρι τα executive (ID Aero), αλλά με απλοποιημένη γκάμα.
Η παραγωγή των μοντέλων επίσης αναθεωρείται. Αντί να παράγονται συγκεκριμένα αυτοκίνητα σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τα εργοστάσια θα κατασκευάζουν διάφορα μοντέλα με αρχιτεκτονικές που θα μειώσουν το κόστος και θα αυξήσουν την απόδοση.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss