Volvo Cars: ιδρυτικό μέλος στη Συμμαχία Accelerating to Zero – FleetNews

Η Volvo Cars ανακοίνωσε την προσχώρησή της στη Συμμαχία Accelerating to Zero, που παρουσιάστηκε στις 17 Νοεμβρίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου COP27, η Volvo Cars κάλεσε τις χώρες να επιταχύνουν τη δράση τους για το κλίμα και να ανταποκριθούν στην απειλή της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.
Η Συμμαχία Accelerating to Zero απαρτίζεται από μία ευρεία ομάδα μελών, που δεσμεύονται να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τον ρυθμό μετάβασης προς τις μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών.
Βασίζεται στη Διακήρυξη της Γλασκώβης για Μηδενικές Εκπομπές στα Αυτοκίνητα και τα Van, κατά την περυσινή Σύνοδο COP26. Τα μέρη που υπέγραψαν δεσμεύτηκαν να εργαστούν για να μηδενίσουν, έως το 2040, τις εκπομπές άνθρακα σε όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα van που πωλούνται στον πλανήτη. Για τις μεγάλες αγορές (Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ), ως χρονικό όριο για την επίτευξη του στόχου τέθηκε το 2035.
Ο σχηματισμός της Συμμαχίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μία διεθνή πλατφόρμα που θα ηγηθεί στην προώθηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών (ZEV) σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω στενής συνεργασίας, στόχος είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, όπως ο εξηλεκτρισμός των εταιρικών στολών και η ανάπτυξη αποτελεσματικών υποδομών φόρτισης, προκειμένου να δοθεί ώθηση στα αυτοκίνητα και τα van με μηδενικές εκπομπές.
Ο CEO της Volvo Cars, Jim Rowan, καλωσόρισε τον σχηματισμό της Συμμαχίας και τη συνεργατική προσέγγιση ως τμήμα της παρουσίασής της κατά τη διάρκεια της COP27 και ενθάρρυνε περισσότερους κατασκευαστές να υπογρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss