Volvo EX90 σχεδιάστηκε για να είναι ασφαλές – FleetNews

Το Volvo EX90 σχεδιάστηκε για να είναι κομψό, ασφαλές και αποδοτικό αφού η μορφή, η λειτουργία και η τεχνική του καινοτομία βρίσκονται σε τέλεια αρμονία.
Η σκανδιναβική σχεδιαστική προσέγγιση είναι ξεκάθαρη. Αυτό το νέο κορυφαίο SUV είναι σχεδιασμένο για να εκπληρώσει ένα σκοπό, επισημαίνει η Volvo: να είναι ένα κομψό, αποδοτικό, αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο, με ένα υψηλότερο πρότυπο στην ασφάλεια σε σχέση με κάθε αυτοκίνητο Volvo πριν από αυτό.
Ωστόσο, όπως έχουν αποδείξει ήδη πολλές φορές τόσο οι Σκανδιναβοί σχεδιαστές, η πρακτικότητα και η ασφάλεια δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από συμβιβασμούς στην αισθητική.
Δείτε εδώ το σχετικό video
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το πώς έχει ενσωματωθεί το lidar, το οποίο αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό στο Volvo EX90. Το lidar είναι ένα σύστημα απομακρυσμένου εντοπισμού που χρησιμοποιεί παλμικό λέιζερ για να μετρήσει με ακρίβεια αποστάσεις και μπορεί να ανιχνεύσει, για παράδειγμα, πεζούς σε απόσταση έως και 250 μέτρων.
Στην πορεία για την υλοποίηση της αυτόνομης οδήγησης χωρίς επίβλεψη, το lidar είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για την ασφάλεια.
«Ήταν σχεδιαστική πρόκληση το να ενσωματώσουμε το lidar με έναν τρόπο που αφενός δείχνει όμορφος, αφετέρου είναι ο καλύτερος δυνατός για τις εφαρμογές ασφαλείας που υλοποιεί», δήλωσε ο T. Jon Mayer, Επικεφαλής Εξωτερικού Σχεδιασμού. «Πρόκειται για τα μάτια του αυτοκινήτου, και παρόλο που θα μπορούσαμε να τα τοποθετήσουμε κάπου στη μάσκα -το οποίο θα ήταν σαν να είχατε τα δικά σας μάτια στο ύψος των γονάτων- είναι πολύ πιο λογικό να τα έχουμε όσο ψηλά βρίσκεται το κεφάλι σας, ώστε να μπορείτε να δ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss