Βορίδης: Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το ότι δεν υπάρχει πιά Οθωμανική Αυτοκρατορία

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε μήνυμά του για την παρουσία του στην επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς έστειλε μήνυμα – απάντηση στην Τουρκία η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 ήταν ένα από τα ορόσημα της Ελληνικής Επανάστασης. Η επέτειός της, που τόσο ενόχλησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – σε σημείο που για να κάνει προπαγάνδα περί σφαγής κατάφερε να αναρτήσει λάθος πίνακα – γιορτάστηκε και φέτος στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.
Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος με μήνυμά του στο Twitter έστειλε σαφή απάντηση στην Άγκυρα για τις κλιμακούμενες προκλήσεις των τελευταίων ημερών. Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για μια Τουρκία που δεν έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν υπάρχει πια η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ωστόσο, υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι εδώ για να της το θυμίζει.

«Τιμήσαμε την ιστορική επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς που θεμελίωσε την επιτυχή έκβαση της Επαναστάσεως του 1821. Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον Οθωμανική αυτοκρατορία. Η Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός είναι εδώ να της το υπενθυμίζουν», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Τιμήσαμε την ιστορική επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς που θεμελίωσε την επιτυχή έκβαση της Επαναστάσεως του 1821. Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον Οθωμανική αυτοκρατορία. Η Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός είναι εδώ να της το υπενθυμίζουν. pic.twitter.com/QJGyx93fRW
— Makis Voridis (@MakisVoridis) September 25, 2022

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Νωρίτερα, πάντως, αξιωματούχοι της Τουρκίας προχώρησαν ξανά σε νέες προκλήσεις και προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο εκπρόσωπος του κόμματος AKP, του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, υποστήριξε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «πρέπει να σταματήσει την αιματοχυσία που πραγματοποιείται στο Αιγαίο».
«Για να είναι πειστικός για την ειρήνη, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεκινήσει με το να σταματήσει τις σφαγές που έκαναν τα ελληνικά στοιχεία στο Αιγαίο. Η Τουρκία είναι ένα κράτος ειρήνης. Η ελληνική κυβέρνηση, από την άλλη, υπήρξε κυβέρνηση παρενόχλησης», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ανεβάζοντας και απόσπασμα από ομιλία του στην οποία αναφέρεται στο θέμα.

Miçotakis barış konusunda inandırıcı olmak için Yunan unsurlarının Ege’de yaptığı katliamları durdurarak işe başlamalıdır. Türkiye barış devletidir. Yunanistan hükümeti ise taciz hükümeti olmuşt …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss