Βορίδης: Ποιος εμπιστεύεται αντιπολίτευση που λέει ψέματα και υποστηρίζει καταστροφικές πολιτικές;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ διαρκώς αναβάλλεται, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

«Με την από 10-10-2022 δήλωσή του, για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει την πραγματική εικόνα παρουσιάζοντας επιλεκτικά τα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
«Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ο γραπτός διαγωνισμός διαρκώς αναβάλλεται. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε έχει αναβληθεί, αντιθέτως θα προκηρυχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό εντός Νοέμβριου του 2022 ενώ θα διενεργηθεί τον Μάρτιο του 2023 και θα συμπεριλάβει και τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2023.

Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν υλοποιηθεί ελάχιστες προσλήψεις. Η αλήθεια είναι ότι κατά το διάστημα από τον Αύγουστο 2019 έως τον Αύγουστο 2022 πραγματοποιήθηκαν 55.627 προσλήψεις, ενώ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019 (Ιούλιο), οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν 32.399. Δηλαδή έχουμε υλοποιήσει 23.228 περισσότερες προσλήψεις από αυτούς που σήμερα με περίσσιο θράσος μας εγκαλούν.
Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι δεν ενισχύθηκε το σύστημα υγείας με μόνιμο προσωπικό. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό 2.525 γιατρών και με 6.569 λοιπό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Το σύνολο προσλήψεων ανέρχεται στις 9.094.

Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά μπόνους στους δημόσιους υπαλλήλους χωρίς σαφή και αντικειμενικά κριτήρια. Η αλήθεια είναι ότι το μπόνους θα δοθεί με απολύτως σαφή και αντικειμενικά κριτήρια. Χαιρόμαστε δε που το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κριτήρια και όχι το μπόνους διότι συνήθως μάχονται το μπόνους παραγωγικότητας ακριβώς γιατί αντιστρατεύεται την πολιτική του εξισωτισμού στο Δημόσιο τομέα.

Όσο για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, μας γυρνάει στις προ πτωχεύσεως εποχές όταν οι αυξήσεις δίνονταν ανεξαρτήτως των αντοχών της οικονομίας. Εξάλλου, όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει το ότι η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εκεί μας οδηγεί.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει ότι θα παρακολουθεί βήμα – βήμα τις σχετικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Πολύ καλά θα κάνει. Άλλωστε, για τα επόμενα 5 χρόνια αυτό ακριβώς θα κάνει: θα παρακολουθεί.»


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss