Βουητό στις Καμάρες: Ο Λέκκας λύνει το μυστήριο – Αυτοψία στην περιοχή

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας έτυχε να βρίσκεται τις ημέρες αυτές στο νησί και επισκέφτηκε την περιοχή για επιτόπια αυτοψία.

Το μυστήριο με το βουητό που ακουγόταν την περασμένη εβδομάδα στις Καμάρες Ηρακλείου κλήθηκε να λύσει ο Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος έκανε αυτοψία στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου, ένας δυνατός κρότος, σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους στις Καμάρες του δήμου Φαιστού, οι οποίοι ένιωθαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους καθώς έγινε αισθητό και ένα τράνταγμα όμοιο με πτώση τεράστιου βράχου.

Μετά την αυτοψία, ο κ. Λέκκας ήταν καθησυχαστικός, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των δεδομένων και η έρευνα για να σχηματιστούν τα οριστικά, απολύτως ασφαλή συμπεράσματα.
Οι περιγραφές από τους έντρομους κατοίκους για το πώς τρανταζόταν το χωριό από τα έγκατα της γης, λίγο πριν τις 6 χθες το απόγευμα, με τους ίδιους να τρέχουν πανικόβλητοι για να βγουν από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους, ήταν πραγματικά απίστευτες.

Το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές, στις 10 το βράδυ και στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, όμως ήταν μικρότερης έντασης.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας έτυχε να βρίσκεται τις ημέρες αυτές στο νησί καθώς στις 7 και 8 Οκτωβρίου πρόκειται να συντονίσει το Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Πεδίου “CretaProtect 2022 – Creta Maris Evacuation Drill Hersonissos – Arcalochori EQ – One Year After” στο πλαίσιο δράσεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων”.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί, θέλησε να επισκεφθεί χθες τις Καμάρες για να διαπιστώσει από κοντά το λόγο της πρόσφατης δραστηριότητας του εδάφους και της ανάπτυξης των εδαφικών διαρρήξεων που παρατηρήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.
Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Γιώργο Κουτεντάκη και άλλους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας, ο Ευθύμης Λέκκας πραγματοποίησε μια επιτόπια αυτοψία.

Αυτοψία Λέκκα στις ΚαμάρεςNeaKriti

«Προσπαθούμε να αναλύσουμε το φαινόμενο και να δούμε βεβαίως τα αίτια, δεδομένου ότι είχαμε μερικές σεισμικές δονήσεις μικρού μεγέθους στη περιοχή και στη συνέχεια κάποιες μ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss