Βουλή – παρακολουθήσεις: «Ναι» από 142 βουλευτές στην εξεταστική για τρεις υποθέσεις

Βουλή: «Πράσινο φως» έδωσε η Βουλή στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη αλλά και τις συνακροάσεις στο ΚΚΕ.

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, αλλά και το ΚΚΕ εφόσον στην πρόταση ενσωματώθηκε η υπόθεση συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού από το 2016 και μετά.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έλαβε 142 «ναι», ενώ συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.«Παρών» ψήφισαν οι 157 βουλευτές της ΝΔ, με τον εισηγητή της Δημήτρη Καιρίδη να ξεκαθαρίζει το πρωί ότι είναι υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, αλλά όχι με το σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ επιθυμούσε και την χρονική επέκταση της έρευνας σε περίπου 10 χρόνια, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα κόμματα, που θεώρησαν ότι η κυβέρνηση επεί είσαι «να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα».
Την Πέμπτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΥΠ

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τις ακροάσεις όσων σχετίζονται με τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας από την έδρα της Ολομέλειας.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει ζητηθεί με προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ) θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου μεταξύ του υπόλοιπου προγραμματισμού των εργασιών της Βουλής, θα αποφασιστεί και η διαδικασία της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να τηρηθούν όσα προβλέπει ο ΚτΒ περί της μυστικότητας των συνεδριάσεων όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss