Βραζιλία: Υψηλοί τόνοι και προσβολές στο πρώτο ντιμπέιτ Μπολσονάρο και Λούλα

Ο δεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, και ο ηγέτηςτης αριστεράς Λούλα ντα Σίλβα αντάλλαξαν σφοδρά πυρά στην πρώτη τηλεοπτική συζήτηση ενόψει των γενικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας ότι ηγήθηκε της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης στην ιστορία της Βραζιλίας. Ο Λούλα, με τη σειρά του, είπε ότι ο Μπολσονάρο κατέστρεψε τη χώρα.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Λούλα – ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2003 έως το 2010 – προηγείται στην εκλογική κούρσα. Όμως η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο υποψηφίων φαίνεται να μειώνεται. Την Κυριακή (28/8), οι δύο υποψήφιοι εμφανίστηκαν στην τηλεόραση του Σάο Πάολο μαζί με άλλους τέσσερις προεδρικούς υποψηφίους.

Ο 67χρονος Μπολσονάρο δεν έχασε χρόνο στοχοποιώντας τον 76χρονο Λούλα. «Η κυβέρνησή σας ήταν η πιο διεφθαρμένη στην ιστορία της Βραζιλίας», είπε. Η προσβολή ήταν μια αναφορά στον Λούλα που καταδικάστηκε για διαφθορά και φυλακίστηκε το 2018. Το σκάνδαλο διαφθοράς έγινε γνωστό ως Operation Car Wash και αφορούσε τον κρατικό γίγαντα πετρελαίου Petrobas.
Η απόφαση εναντίον του Λούλα αργότερα ανατράπηκε. «Γιατί θέλετε να επιστρέψετε στην εξουσία; Για να ξανακάνετε το ίδιο πράγμα στην Petrobras;» ρώτησε ο Μπολσονάρο. Ο Λούλα ανταπέδωσε, κατηγορώντας τον Μπολσονάρο ότι διαδίδει ψέματα και ότι αμαυρώνει την προεδρική του κληρονομιά.

Είπε ότι η κυβέρνησή του πρέπει να μνημονεύεται γιατί βοήθησε να βγουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι από τη φτώχεια. Κατηγόρησε τον Μπολσονάρο ότι «κατέστρεψε» τη χώρα. Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου με τον δεύτερο γύρο προγραμματισμένο για τις 30 Οκτωβρίου εάν κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss