Βρετανία: Ο Κάρολος βγάζει στο «σφυρί»14 άλογα της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄πουλά μερικά από τα άλογα κούρσας που κληρονόμησε από τη μητέρα του, σε δημοπρασία καθαρόαιμων ίππων

Η βασίλισσα Ελισάβετ της υπήρξε δεινή εκτροφέας αλόγων ιπποδρομιών καθώς και φανατική και ικανότατη ιππέας. Ο οίκος δημοπρασιών Tattersalls στο Newmarket επιβεβαίωσε ότι 14 από τα «καθαρόαιμα άλογα» της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ βγαίνουν στο σφυρί σήμερα Δευτέρα (24/10).
Ανάμεσά τους ο Just Fine, που εκπαιδεύτηκε από τον Sir Michael Stoute, ο οποίος επέβλεψε περισσότερους από 100 βασιλικούς νικητές, και ο Love Affairs. Ο εκπρόσωπος του Tattersall, Τζίμι Τζορτζ, δήλωσε: «Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Κάθε χρόνο πουλούσαν άλογα. Η βασίλισσα είχε δικές της φοράδες, τις εξέτρεφε και τις πουλούσε. Δεν μπορούσε να τις κρατήσει όλες»

Η βασίλισσα συνέχισε να ιππεύει άλογα μέχρι τα 90 της. Ο Τζορτζ είπε ότι η πώληση των αλόγων της Βασίλισσας δεν συμβόλιζε το τέλος της σύνδεσης του βασιλικού σπιτιού με τους αγώνες. «Κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες πουλάνε. Η Αυτού Μεγαλειότητα απλώς κάνει αυτό που κάνουν οι ιδιοκτήτες»
Η Βασίλισσα κληρονόμησε από τον πατέρα της, τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, το Royal Stud, ένα κέντρο εκτροφής αλόγων ιπποδρομιών στο Σάντριγχαμ όπου «μεγάλωσαν» πολλοί από τους νικητές.

Ο διευθυντής αγώνων Τζον Γουόρεν είπε προηγουμένως ότι για την Ελισάβετ τα άλογα ήταν μια «τεράστια απόδραση» από άλλα καθήκοντα και η υποστήριξή της ήταν μια σημαντική ώθηση για τους βρετανικούς αγώνες. «Είμαι βέβαιος ότι αν η βασίλισσα δεν είχε εκτραφεί να γίνει μονάρχης, θα είχε βρει ένα επάγγελμα σχετικό με τα άλογα. Ήταν απλώς στο DNA της» είπε.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss