Βρετανία: Στις 17 Νοεμβρίου ο προϋπολογισμός της νέας κυβέρνησης

Η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας ανέβαλε σήμερα κατά δύο εβδομάδες την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού

Η ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού της βρετανικής κυβέρνησης θα καθυστερήσει για τις 17 Νοεμβρίου για να αντικατοπτρίζει «τις πιο ακριβείς δυνατές οικονομικές προβλέψεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, σημειώνοντας ότι θα δείχνει μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα.
Η ανακοίνωση του δημοσιονομικού σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 31 Οκτωβρίου.

«Η υπ’αριθμόν 1 προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σταθερότητα και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα που καλύπτει τις δαπάνες της και για τον λόγο αυτόν, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό», σημείωσε ο Χαντ.
Παράλληλα και η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η νέα κυβέρνηση ανέβαλε σήμερα κατά δύο εβδομάδες την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού, που έχει κυρίως στόχο να καθησυχάσει τις αγορές για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα των δημοσιονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ «κατέληξαν στην ημερομηνία της 17ης Νοεμβρίου» για να ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα μέτρα τους, μετά το φιάσκο του «μίνι-προϋπολογισμού» της προηγούμενης κυβέρνησης της Βρετανίας υπό την Λιζ Τρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικές ειδήσεις:
Ρίσι Σούνακ: Μπορεί να σταματήσει το χάος στη Βρετανία;
Σούνακ σε Ζελένσκι: Ακλόνητη η υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία

Βρετανία: Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ξανά η Πένι Μόρντοντ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss