Βρετανός έφηβος τυφλώθηκε: Έτρωγε μόνο τηγανιτές πατάτες και Junk Food

Ο 17χρονος Βρετανός από τότε που τελείωσε το Δημοτικό σχολείο τρεφόταν αποκλειστικά με τηγανιτές πατάτες, τσιπς, λευκό ψωμί και καμιά φορά έτρωγε φέτα ζαμπόν ή λουκάνικο. Οι ιατρικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε σοβαρή ανεπάρκεια βιταμινών και εμφάνιζε σημάδια σοβαρού υποσιτισμού.

Ο νεαρός, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, επισκέφθηκε τον παθολόγο του σε ηλικία 14 ετών επειδή αισθάνονταν κουρασμένος. Εκείνη τη στιγμή διαγνώστηκε με ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 και του έδωσαν συμπληρώματα, αλλά δεν ακολούθησε τη θεραπεία και δεν βελτίωσε την κακή διατροφή του.

Τρία χρόνια αργότερα, σύμφωνα με το περιοδικό Annals of Internal Medicine, οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Bristol Eye λόγω της απώλειας όρασης.

Η γιατρός Denize Atan, η οποία τον ανέλαβε στο νοσοκομείο, δήλωσε: «Η διατροφή του ήταν ουσιαστικά μια μερίδα πατάτες τηγανιτές από το τοπικό κατάστημα fish&chips καθημερινά. Επίσης έτρωγε τσιπς και μερικές φορές φέτες λευκού ψωμιού και περιστασιακά φέτες ζαμπόν, αλλά καθόλου φρούτα ή λαχανικά»

Η Δρ. Atan είπε ότι τέτοια περιστατικά είναι ευτυχώς ασυνήθιστα, αλλά οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν την πιθανή βλάβη που μπορεί να προκληθεί από την κακή διατροφή και να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς.

Πηγή:BBC

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss