Βρυξέλλες: Ηχηρό μήνυμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Βρυξέλλες: Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο εστάλη ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή 

Ηχηρό το μήνυμα για επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης εστάλη από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Yehudi Menuhin, όπου προβλήθηκε η συναυλία με τίτλο «Alpha Mission Δelos & Οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές», που δόθηκε τον Μάιο στη Δήλο.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την υρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη και την πρόεδρος του World Human Forum Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ενώ μίλησε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Στις 30 Μαΐου, στο εμβληματικό νησί της Δήλου, που πλήττεται από την κλιματική αλλαγή, η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με Ουκρανούς και Ρώσους μουσικούς και σολίστες την Νταϊανα Τισένκο -ήταν παρούσα στην εκδήλωση- στο βιολί και τον Σωκράτη Σινόπουλο στη λύρα, έδωσαν μια συναυλία, που μεταδόθηκε ζωντανά από το ARTE TV σε όλη την Ευρώπη, με συνολικά 1.000.000 τηλεθεατές.
Τη συναυλία διοργάνωσε το «ALPHA MISSION- ΔELOS», μια πρωτοβουλία του World Human Forum σε σύμπραξη με την Europa Nostra, το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Συνδυάζει τη μυθολογία, τις τέχνες, την εξερεύνηση του διαστήματος και τη τεχνολογία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα για την κλιματική κρίση και την προστασία της ζωής στον πλανήτη Γη.

Μετσόλα: Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι η πρόκληση των καιρών μας

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η κλιματική αλλαγή βάζει σε κίνδυνο το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της Ευρώπης», υπογράμμισε στην ομιλία της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.
Η Δήλος, την οποία επισκέφθηκε το καλοκαίρι με την οικογένεια της, όπως και άλλες περιοχές στη Μεσόγειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επηρεάστηκε άμεσα από την κλιματική κρίση και την άνοδο των υδάτων της θάλασσας, όπως τόνισε.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός έφτασε τα 8 δισεκατομμύρια. «Οι συνέπειες για τον πλανήτη και την ευημερία μας θα εξαρτηθούν από το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, η αναγέννηση στον πλανήτη είναι η πρόκληση των καιρών μας», ανέφερε.
Η κ. Μετσόλα χαρακτήρισε εξαιρετική τη δουλειά που κάνουν οι ευρωβουλευτές σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία, «χωρίς τους οποίους δε θα μπορούσαμε να είχαμε πρόοδο, χωρίς τη φιλοδοξ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss