Ξανακυκλοφορεί το Galaxy Note 7 ως refurbished μοντέλο

Λίγο πριν την παρουσίαση των Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8+, ο κορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας έκανε μια άλλη ανακοίνωση, που μάλλον δεν περιμέναμε. Μέσα από blog post ανακοίνωσε την επιστροφή του refurbished Galaxy Note 7.

Στο παρελθόν είχαν ακουστεί ξανά οι φήμες ότι το πολυσυζητημένο Samsung Galaxy Note 7 ίσως επιστρέψει ως refurbished μοντέλο σε διάφορες αναδυόμενες αγορές όπως Ινδία και Βιετνάμ. Ωστόσο η Samsung Ινδίας διέψευσε την έλευση refurbished Note 7, κάτι που μας έκανε να αμφιβάλουμε αρκετά για την είδηση.

Τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, όπως λέει η παροιμία. Η ίδια η Samsung έγραψε πως έχει “καθιερώσει τρεις αρχές” για να βεβαιωθεί πως το Note 7 θα “ανακυκλωθεί και θα υποβληθεί σε επεξεργασία, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο”.

Η μια περίπτωση είναι η έλευση των refurbished συσκευών ή η ενοικίασή τους. Συγκεκριμένα η Samsung στο post της γράφει: “First, devices shall be considered to be used as refurbished phones or rental phones where applicable”.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αρχικά η Samsung να έρθει σε συμφωνία με τις Αρχές και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ύστερα θα ανακοινώσει που θα γίνει το comeback και τις ημερομηνίες.

Για τα κινητά που δεν μπορούν να διατεθούν ξανά στην αγορά, το δεύτερο σχέδιο προβλέπει ότι η Samsung θα αφαιρέσει βασικά κομμάτια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλού. Τέτοια είναι η κάμερα και οι ημιαγωγοί.

Τέλος, τα μεταλλικά κομμάτια του κινητού θα αφαιρεθούν με eco-friendly μεθόδους. “Samsung shall first extract precious metals, such as copper, nickel, gold and silver by utilising eco-friendly companies specialising in such processes”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αν και ήταν το νούμερο ένα θέμα για πολλούς μήνες, για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι το Samsung Galaxy Note 7 ανακλήθηκε δυο φορές το 2016 λόγω εκρήξεων. Τον Ιανουάριο του 2017, η Samsung ανακοίνωσε πως η μπαταρία ήταν τελικά αυτή που έφταιγε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss