Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενίας για νέες και νέους της Διασποράς

Παιδιά, νέες και νέοι της ελληνικής Διασποράς έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα προγράμματα φιλοξενίας και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο ενίσχυσης των δεσμών της απανταχού Ομογένειας με τη μητροπολιτική Ελλάδα, προχώρησε φέτος το καλοκαίρι δυναμικά στην υλοποίηση και στήριξη ενός ευρέος και φιλόδοξου προγράμματος φιλοξενίας παιδιών και νέων Ομογενών απ’ όλον τον κόσμο.
Περισσότερα από 700 παιδιά, νέες και νέοι της ελληνικής Διασποράς από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα προγράμματα φιλοξενίας και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποίησε και στήριξε φέτος το καλοκαίρι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, μετά από μια σύντομη διακοπή λόγω της υγειονομικής κρίσης. Στόχος των προγραμμάτων είναι η επανασύνδεση και εξοικείωση των παιδιών και των νέων του Απόδημου Ελληνισμού με τις ρίζες και τη χώρα καταγωγής τους, καθώς και η ενίσχυση της εθνικής τους ταυτότητας, ενώ ο σχεδιασμός της ΓΓΑΕΔΔ περιλαμβάνει την περαιτέρω διεύρυνσή τους από το επόμενο έτος.

PHOTO GALLERY

Photo 1/8

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών…

Photo 2/8

…στο πλαίσιο ενίσχυσης των δεσμών της απανταχού Ομογένειας με τη μητροπολιτική Ελλάδα…

Photo 3/8

…προχώρησε φέτος το καλοκαίρι δυναμικά στην υλοποίηση και στήριξη ενός ευρέος και φιλόδοξου προγράμματος φιλοξενίας παιδιών και νέων Ομογενών απ’ όλον τον κόσμο.

Photo 4/8

Περισσότερα από 700 παιδιά, νέες και νέοι της ελληνικής Διασποράς από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν…

Photo 5/8

… στα προγράμματα φιλοξενίας και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποίησε και στήριξε φέτος το καλοκαίρι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, μετά από μια σύντομη διακοπή λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Photo 6/8

Στόχος των προγραμμάτων είναι η επανασύνδεση και εξοικείωση των παιδιών και των νέων του Απόδημου Ελληνισμού με τις ρίζες και τη χώρα καταγωγής τους…

Photo 7/8

…καθώς και η ενίσχυση της εθνικής τους ταυτότητας…

Photo 8/8

…ενώ ο σχεδιασμός της ΓΓΑΕΔΔ περιλαμβάνει την περαιτέρω διεύρυνσή τους από το επόμενο έτος.

Τα επιμέρους προγράμματα φιλοξενίας παιδιών και νέων …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss