Ξεκίνησε το πλοίο Sanco Swift για τις σεισμικές έρευνες

Εκδόθηκε η NAVTEX για σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Ξεκίνησε τον πλου προς το σημείο ερευνών νοτιοδυτικά της Κρήτης το ερευνητικό πλοίο Sanco Swift της Exxon Mobil μαζί με το συνοδευτικό Alexander.
Oι διαδικασίες για την έναρξη των σεισμικών ερευνών για εύρεση υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου εξελίσσονται με ταχύτητα καθώς πριν από λίγες ώρες εκδόθηκε η σχετική NAVTEX.

Η Navtex που εκδόθηκε από τον Σταθμό Ηρακλείου προβλέπει ότι από σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας δεσμεύονται περιοχές σε: Ιόνιο Πέλαγος, Δυτικό Πέλαγος, δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, ώστε να το πλοίο να πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες.

Πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα στην ενεργειακή σκακιέρα της ΝΑ Μεσογείου και είναι προφανές ότι αυτή η ενέργεια αιφνιδίασε τους γείτονές μας οι οποίοι πιέζουν με το ανυπόστατο και παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Εκτός από το τεράστιο οικονομικό όφελος δημιουργούνται πλέον άλλες συνθήκες στα νότια της Κρήτης όπου οι Τούρκοι εξακολουθούν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΥΕΠ

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτυχημένων γεωφυσικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2022 στο Κεντρικό και στο Νότιο Ιόνιο, η ΕΔΕΥΕΠ, η εθνική διαχειριστική εταιρεία υδρογονανθράκων και ενεργειακών πόρων, ανακοίνωσε σήμερα τα επόμενα βήματα στο πρόγραμμα εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου της χώρας, με την πραγματοποίηση τρισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών στο Βόρειο Ιόνιο (Block 2) και δισδιάστατων γεωφυ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss