Ξεμπλοκάρει η ΑΑΔΕ τις επιστροφές φόρου μέχρι 10.000 ευρώ


Last updated:

Ξεμπλοκάρουν και πραγματοποιούνται άμεσα και χωρίς έλεγχο εκκρεμείς επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για ποσά έως 10.000 ευρώ, σύμφωνα με σημερινή εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σε εφαρμογή του άρθρου 36 του Ν.4569/2018.

Η κοινοποίηση των διατάξεων του νόμου είναι το τελικό βήμα, προκειμένου η φορολογική διοίκηση να ξεκινήσει να πιστώνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων τα σχετικά ποσά. Σημειώνεται, ότι η διάταξη είναι μιας χρήσης και αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις επιστροφής φόρου κάθε φορολογίας κατά την 11η Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα δημοσίευσης της σχετικής διάταξης στην εφημερίδα της κυβέρνησης.Με βάση όσα προβλέπει η συγκεκριμένη διάταξη, εκκρεμείς θεωρούνται οι υποθέσεις, για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός του φόρου. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση να προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Οι επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως 10.000 ευρώ αφορούν το 90% των εκκρεμών περιπτώσεων. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου στο 1,083 δισ. ευρώ.

More Stories
Εθνική Γυναικών: Στη Σλοβενία το “παράθυρο” του Φεβρουαρίου
%d bloggers like this: