ΥΠΕΞ: «Διαστρέβλωση γεγονότων περί δήθεν σοβαρού τραυματισμού υπαλλήλου του αεροδρομίου Μακεδονία»

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισαν πως ουδέποτε τραυματίστηκε σοβαρά υπάλληλος στο «Μακεδονία».

Για διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, περί δήθεν «σοβαρού» τραυματισμού υπαλλήλου του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ν. Παππά και Χρ. Γιαννούλη, «για τα αίτια και τη διαδικασία διερεύνησης ατυχήματος στην πίστα του αεροδρομίου Μακεδονία, στο οποίο ενεπλάκη το υπουργικό αυτοκίνητο του Νίκου Δένδια και στο οποίο τραυματίστηκε εργαζόμενος της Fraport».
Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζουν τα εξής:

«Κατά την άφιξη της πτήσης με την οποία μετέβη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9/2022, είχε προγραμματισθεί η μεταφορά του από υπηρεσιακό αυτοκίνητο το οποίο θα εισερχόταν στον χώρο της πίστας, όπως είχε ενημερωθεί η διοίκηση του Αεροδρομίου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.
Ενώ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο εκινείτο προς τον χώρο προσγείωσης του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπαλλήλων της Fraport, σημειώθηκε ατύχημα, από το οποίο τραυματίσθηκε ελαφρά ο οδηγός του οχήματος “Follow me ” του αεροδρομίου. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, από το οποίο εξήλθε αυθημερόν, μετά τη διάγνωση για θλάση στον ώμο, χωρίς να χρειαστεί η νοσηλεία του.

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώθηκε για το περιστατικό που είχε προηγηθεί. Έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ο υπεύθυνος της προσωπικής του ασφάλειας και επικοινώνησε ο ίδιος με τον εργαζόμενο που τραυματίσθηκε, για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγεία του, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάθειά του. Ο εργαζόμενος τον ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον του και τον ενημέρωσε ότι δεν τραυματίσθηκε σοβαρά.

Συνεπώς, καλό είναι στον βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης να μη θυσιάζεται η αλήθεια, με τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss