ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ταυτοποίηση του δράστη του μακελειού στο κλαμπ Reina

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του μακελειού το κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης. Αυτό δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του δράστη που παραμένει ασύλληπτος. 

20 άτομα που φέρονται να είναι ύποπτα για το μακελειό έχουν τεθεί υπό κράτηση στη Σμύρνη όπου διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους πρόκειται για Ουιγούρους Τούρκους. 

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στη Σμύρνη και σχετικά με την αιματηρή επίθεση στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης.

Μέχρι στιγμής στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Σμύρνη, έχουν προσαχθεί 27 άτομα. Στις ίδιες έρευνες βρέθηκε τηλεσκόπευτρο από όπλο ελεύθερου σκοπευτή.

Σε Ικόνιο και Κωνσταντινούπολη προσήχθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι κτηματομεσίτες που είχαν νοικιάσει τις κατοικίες σε τρεις οικογένειες με τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχε επαφές ο δολοφόνος του «Ρέινα». Οι τρεις αυτές οικογένειες έχουν εξαφανιστεί εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι οι σημερινές επιχειρήσεις στη Σμύρνη έγιναν για τον εντοπισμό των οικογενειών αυτών.

To τηλεφώνημα στον Γιουσούφ Χότζα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο δράστης μετά το μακελειό επιβιβάστηκε σε ταξί και ζήτησε από τον οδηγό του να τηλεφωνήσει από το κινητό του τηλέφωνο. Τηλεφώνησε στον «Γιουσούφ Χότζα» με τον οποίο ο δράστης έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από το Ικόνιο της Τουρκίας.  Αυτός θεωρείται ότι έδωσε την εντολή στον δράστη να κάνει την επίθεση. Ο κωδικός του δράστη είναι «Εμπού Μουσλίμ Χορασάνι» ο οποίος για να βγει από το κλαμπ χωρίς να κινήσει υποψίες, προσποιήθηκε τον τραυματισμένο αφού άλλαξε προηγουμένως το μπουφάν του.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss