Υποχρεωτικά τα POS σε όλες τις επιχειρήσεις – Πληρωμές με κάρτα και σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους

Τέλος στις εξαιρέσεις που υπήρχαν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την υποχρεωτική διατήρηση POS από κατηγορίες επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, βάζει νέα απόφαση της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με την απόφαση, μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2023, θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να προμηθευτούν μηχάνημα υποδοχής πιστωτικών καρτών (POS), ώστε οι πελάτες τους, να έχουν τη δυνατότητα πληρωμής με κάρτα. Επίσης, οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με τα POS έτσι ώστε να εκδίδεται απόδειξη λιανικής πώλησης ταυτόχρονα με την απόδειξη του POS, καθώς πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής πώλησης.
Στόχος είναι να κλείσουν οι «τρύπες» που επιτρέπουν τη μη έκδοση αποδείξεων, με αποτέλεσμα οι συναλλαγές να μην δηλώνονται στην εφορία. Μεταξύ των επαγγελμάτων που υποχρεούνται στο εξής να διαθέτουν τερματικό μηχάνημα υποδοχής καρτών, είναι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ιατρεία, ανθοπωλεία κλπ.

Αναλυτικά, οι υπόχρεοι αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα είναι:
ΚΑΔ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

18.12 Άλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες18.13 Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων18.14 Βιβλιοδετικές και συναφείς δραστηριότητες18.20 Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων25.61 Κατεργασία και επικάλυψη μετάλλων25.62 Μεταλλοτεχνία33.11 Επισκευή μεταλλικών προϊόντων33.12 Επισκευή μηχανημάτων33.13 Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού33.14 Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού33.15 Επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών33 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss