Υποκατάστατα γεύματος, λύση ή ημίμετρα;

Τα υποκατάστατα γεύματος είναι σκευάσματα, τα οποία όπως προδίδει και το όνομα τους, προορίζονται για να υποκαθιστούν κυρίως γεύματα ή σνακ. Ουσιαστικά τα σκευάσματα αυτά περιέχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια/ θερμίδες και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μείωση της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης και την απώλεια βάρους.
Ο σκοπός τους
Πιο αναλυτικά, σκοπός των υποκατάστατων γεύματος είναι να περιορίσουν την ενέργεια που πρόκειται να λάβει ο καταναλωτής ανά γεύμα, αλλά και από το σύνολο των γευμάτων του. Παραδείγματος χάρη, ένα πρωινό γεύμα που περιλαμβάνει ένα ποτήρι φυσικό χυμό και ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί εξασφαλίζει περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με ένα ρόφημα – υποκατάστατο ή μία αντίστοιχη μπάρα δημητριακών.
Εάν σκεφτούμε αυτό να συμβαίνει σε ένα ή περισσότερα γεύματα/ σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας προκύπτει αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο και κατ’ επέκταση σταδιακά παρατηρείται μείωση του σωματικού βάρους.
Τα υπέρ της διατροφικής παρέμβασης
Παρόλα αυτά αξίζει να αναφερθεί ότι αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο και θερμιδικό έλλειμμα μπορεί να προκύψει και μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής. Μάλιστα, μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο και αυτό για πολλούς λόγους:

Αρχικά, αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κατά συνέπεια έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Δηλαδή, κάθε ο οργανισμός έχει διαφορετικά ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά, διαφορετικό βασικό μεταβολικό ρυθμό, διαφορετικό ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό, διαφορετική καθημερινότητα και διαφορετικό επίπεδο σωματικής δραστηριότητας. Άρα, απαιτείται εξατομίκευση και προσαρμογή της συμβουλευτικής και πλάνου διατροφής σε όλα τα παραπά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss