Υπόθεση Καϊλή: Μια εκδίκηση που άργησε 11 χρόνια

Μετά τις αποκαλύψεις, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο πάλαι ποτέ κραταιό κίνημα

Η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatar Gate, έσκασε σαν «βόμβα» στη Χαριλάου Τρικούπη. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως ακόμα ένα στέλεχος πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ, θα βρίσκονταν ξανά μπλεγμένο σε υπόθεση δωροδοκίας, ξυπνώντας μνήμες Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου.
Μετά τις αποκαλύψεις, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο πάλαι ποτέ κραταιό κίνημα. Ο ένας μετά τους άλλους βουλευτές του κόμματος έσπευσαν να καταδικάσουν τις πράξεις που αποδίδονται στην πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να αποστασιοποιηθούν από εκείνη.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε ορθά, κοφτά, «Δούρειο Ίππο» της Νέας Δημοκρατίας – προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως, μάλιστα, εξήγησε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η φράση αυτή δεν έχει ως στόχο να «χρεώσει» στο κυβερνών κόμμα την Εύα Καϊλή, αλλά να αναδείξει τις πράξεις της που περισσότερο εξυπηρετούσαν τις επιδιώξεις της ΝΔ, παρά της παράταξης της.
Μια εκδίκηση που «τρώγεται κρύα»

Πάντως, δεν φάνηκε να στεναχωριούνται όλοι το ίδιο στη Χαριλάου Τρικούπη με την εμπλοκή της κ.Καϊλή στο Qatar Gate. Αντίθετα, φαίνεται πως κάποιοι αισθάνονται ανακούφιση από τις αποκαλύψεις, καθώς την περίμεναν στη γωνία εδώ και έντεκα ολόκληρα χρόνια.

Εκείνοι που περίμεναν την «εκδίκηση» τους, είναι τα πρόσωπα που ανήκουν στον στενό περίγυρο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Και ο λόγος είναι απλός. Δεν ξεχνούν τον ρόλο που έπαιξε η Εύα Καϊλή στο «βελούδινο εσωκομματικό πραξικόπημα» που έγινε τον Οκτώβριο του 2011 και οδήγησε στην ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που συσπειρώνονταν γύρω από τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα σκληρότερα λόγια εναντίον της τα χρησιμοποίησαν πρώην υπουργοί Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, ο Χάρης Καστανίδης, την χαρακτήρισε «ανάξια», ενώ και η Κατερίνα Μπατζελή της επιτέθηκε με σφοδρότητα.
Η «καλτσοδέτα» της σύγκρουσης
Το πόσο τεταμένο ήταν το κλίμα εκείνη την εποχή στη Χαριλάου Τρικούπη (το ΠΑΣΟΚ δύο μόλις χρόνια πριν, είχε λάβει 44% στις εκλογές και διέθετε πάνω από 155 βουλευτές μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των μνημονίων), μπορεί να γίνει αντιληπτό από ένα επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ανάμεσα στην Εύα Καϊλή και τον -σκληρό παπανδρεϊκό- Σωκράτη Ξυνίδη.

Όταν η Εύα Καϊλή σηκώθηκε όρθια και φώνάζε γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος, ο Σωκράτης Ξυνίδης χρησιμοποίησε την απαράδεκτη και σεξιστική φράση, «σιγά την καλτσοδέτα».
Κάποιος από τους παριστάμενους αντέδρασε και του είπε: «Ρε συ Σωκράτη πώς μιλάς έτσι στην κοπέλα; Τι είναι αυτά που της λες;»
Και εκείνος απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο: «Γιατί θα την φοβηθώ. Δεν ξέρεις που την έχω γραμμένη;».
Φαίνεται, λοιπόν, πως η υπόθεση δωροδοκίας για την οποία κατηγορείται η Εύα Καϊλή, για κάποιους μοιάζει σαν ιστορική δικαίωση.
Διαβάστε επίσης:
Εύα Καϊλή: Θα παίρνει 8.500 ευρώ μισθό ακόμη και αν μπει φυλακή
Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής που ψήφισε κατά της καθαίρεσης
Εύα Καϊλή: Η φωτογραφία με τα χρήματα που κατασχέθηκαν για το Qatar Gate


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss