Υπόθεση Novartis: Αίτημα για εξαίρεση της Αριστέας Θεοδόση ζήτησε η Ελένη Τουλουπάκη

Στην υποβολή αιτήματος εξαίρεσης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αριστέας Θεοδόση που διενεργεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος της, κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σημειώνεται, ότι σε λίγες η κα. Τουλουπάκη θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με συγκατηγορούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και αναπληρώτρια εισαγγελέα του Δικαστηρίου την ίδια εισαγγελέα Αριστέα Θεοδόση. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς υποστηρίζει ότι «συντρέχουν σοβαρότατες υπόνοιες έλλειψης αντικειμενικότητας και αμεροληψίας σε βάρος της».
Η ίδια ζητά την εξαίρεση της από τη σε βάρος της πειθαρχική έρευνα για τέσσερις λόγους:

Η κυρία Θεοδόση είχε την πειθαρχική της δικογραφία περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να την καλέσει σε εξηγήσεις μόλις ένα μήνα πριν αρχίσει η δίκη της στο Ειδικό Δικαστήριο «με σαφέστατη πρόθεση και σκοπό να δημιουργήσει δυσμενείς κρίσεις και εντυπώσεις σε βάρος της, οι οποίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου».
Κλήθηκε σε πειθαρχικές εξηγήσεις και για τις βασικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την αποκαλούμενη σκευωρία της Νovartis για τις οποίες αμετάκλητα έχει απαλλαγεί με βούλευμα.
Της χορηγήθηκε προθεσμία λίγων ημερών για να μελετήσει 7.747 σελίδες δικογραφίας και να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις της. Σήμερα έληξε η προθεσμία και “η κα Θεοδόση απαραδέκτως και αδικαιολογήτως αρνήθηκε να της χορηγήσει νέα προθεσμία έως τις 12 Σεπτεμβρίου (…)με πρόθεση να με οδηγήσει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου με νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος μου ώστε να επηρεάσει την έκβαση της δίκης”.
Η κυρία Θεοδόση έχει διπλή ιδιότητα, τόσο της διενεργούσας την συγκεκριμένη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση όσο και ως αναπληρωματικού μέλους του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση και αυτό «δημιουργεί υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος μου καθώς η συγκεκριμένη αντεισαγγελέας είναι ήδη αρνητικά προκατειλημμένη απέναντί μου και γνωρίζει εκ των προτέρων το περιεχόμενο της δίκης και το αντικείμενο της δικογραφίας. Οφειλε να υποβάλει δήλωση αποχής από την πειθαρχική έρευνα και έχει υποπέσει τουλάχιστον στο πειθαρχικό παράπτωμα της αποσιώπησης νόμιμου λόγου αποκλεισμού ή εξαιρέσεως».

«Η αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη κατά της κυρίας Θεοδόση είναι το έσχατο μέσο άμυνας κατά των αυ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss