Υπόθεση στην Πάτρα: Ο θάνατος της Ίριδας είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών αναφέρθηκε στην εικόνα της Ίριδας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μπαμ», η οποία έκανε λόγο για ασφυξία ως αιτία θανάτου.

«Έχουμε πράγματα που δεν αφήνουν αμφιβολία περί ασφυκτικού θανάτου» 

«Εάν πρόκειται για φωτογραφία που συνήθως λαμβάνει ο ιατροδικαστής, δίκην σημειώσεων, για να θυμάται ακριβώς το περιστατικό του, προφανώς και έχει περαιτέρω στοιχεία από όσα έχουν περιγραφεί μέχρι τώρα και τα οποία συνηγορούν -και με εκκωφαντικό τρόπο όσον αφορά στα εξωτερικά τραύματα- υπέρ του ασφυκτικού θανάτου και της εγκληματικής ενέργειας» σημείωσε ο κ. Λέων.

«Χαρακτηριστικά φαίνεται ότι έχουμε, πλέον των ευρημάτων που είχε καταγράψει η ιατροδικαστής, έχουμε ευρήματα μεταξύ παρειάς και μύτης που παρομοιάζουν με εκδορά, έχουμε κυάνωση των χείλων, έχουμε πράγματα που δεν αφήνουν αμφιβολία περί ασφυκτικού θανάτου» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη»

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν στοιχεία από τα εσωτερικά όργανα (πνεύμονες, εγκέφαλος) που σε συνδυασμό με τα εξωτερικά τραύματα, οδηγούν στον “ορισμό” του ασφυκτικού θανάτου».

Παράλληλα, ο Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε και στις αστοχίες που υπήρξαν στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του έξι μηνών βρέφους.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών. Δεν με ανησυχεί προσωπικά, αλλά στο σύνολο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα»

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss