Υπουργικό Συμβούλιο με το βλέμμα στο Αιγαίο: Το μήνυμα Μητσοτάκη και η ενημέρωση αρμόδιων υπουργών

Προβληματισμός, ανησυχία αλλά και αποφασιστικότητα στην Αθήνα για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας – Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο.

Με το βλέμμα στραμμένο στην έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας συνεδριάζει σήμερα το πρωί το υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε αυτό το πλαίσιο, με ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνύματα που θα στείλει ο πρωθυπουργός στην Άγκυρα κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία σε όλα τα μέτωπα, μετά και την τελευταία προβοκατόρικη ενέργεια της Τουρκίας όπου φωτογράφησε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε ελληνικά νησιά, αλλά και την κίνηση της Άγκυρας να καλέσει τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις, οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την διαμορφωθείσα κατάσταση.
Σε συνέχεια των καθημερινών δηλώσεων και όσων είπε κατά της χώρας μας ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., για τα οποία έλαβε συνολική απάντηση από τον Πρωθυπουργό, η Άγκυρα κάλεσε χθες τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, και προέβη σε διάβημα, για την αμυντική οχύρωση των νησιών μας. Η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε..

Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ο Πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss