ΥΠΠΟΑ: Η Λίνα Μενδώνη παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα

Η Λίνα Μενδώνη παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το φετινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 140 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά 70 νέες παραγωγές θα παρουσιαστούν σε περισσότερες από 140 παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που το φετινό καλοκαίρι λειτουργεί για δεύτερη χρονιά.

Οι 140 εκδηλώσεις και δρώμενα ξεδιπλώνουν για δύο μήνες, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, έναν πολύχρωμο ιστό σε ναούς, κάστρα, μνημεία, ιερά νησιά, αρχαίες πόλεις, γεφύρια και μουσεία. Πρόκειται για χώρους που επέλεξε η επιτροπή αξιολόγησης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ -σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3028/2002. Οι εκδηλώσεις ενώνονται μαζί με τους ιστορικούς χώρους και δημιουργούν έναν αγωγό σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν του σύγχρονου πολιτισμού.

«Όπως είχαμε πει και πέρσι, αυτό το πρόγραμμα φέρνει πολύ κοντά τη σύγχρονη δημιουργία με την πολιτιστική κληρονομιά, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία. Είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας να μπορεί το πολύτιμο πολιτιστικό της απόθεμα να το συνδυάζει με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ερμηνείες και καλλιτεχνικές δημιουργίες, οι οποίες στην ουσία επιτρέπουν και μια διαφορετική ανάγνωση στο ίδιο το μνημειακό μας απόθεμα», δήλωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, από το αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του θεσμού για το 2021.

Η επιτροπή που εξέτασε τις προτάσεις

Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή του ΥΠΠΟΑ, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ drasis.culture.gr, συγκροτούν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα. Κάθε ξεχωριστό δρώμενο συνδυάζει διάφορους τομείς τέχνης: Μουσική, Θέατρο, Χορός, Μουσικό Θέατρο, Εικαστικές Τέχνες/performances, Παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους. Πιο συγκεκριμένα, οι φετινές παραστάσεις θα παιχτούν σε 66 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε 51 περιφερειακές ενότητες. Πρόκειται για 27 θεατρικές, 15 μουσικές, 8 χορού, 8 μουσικού θεάτρου, 6 παιδικού θεάτρου και 6 εικαστικές δράσεις.

Όλες οι παραγωγές αναπτύχθηκαν από τις προτάσεις πρωτότυπης δημιουργίας που επιλέχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή και οι οποίες βασίστηκαν σε έναν από τους εξής θεματικούς άξονες, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών και συνθέσεων πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης δημιουργίας: Μυθολογία, Τραγικά σπαράγματα, Βυζάντιο, Μεσαίωνας – Αναγέννηση – Μπαρόκ, Κλασικισμός – Ρομαντισμός, Παγκόσμια και Ελληνική Λογοτεχνία, Η πόλις.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss