Ζαγκλής: “Θα γιορτάσουμε τη δύναμη και τον ενθουσιασμό που προσφέρει το γυναικείο μπάσκετ”

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών που διεξάγεται στην Αυστραλία.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής έβγαλε λόγο για την περίσταση και, μεταξύ άλλων, μετέφερε το μήνυμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας για περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ σε όλο τον κόσμο.

Ιδού όσα είπε:

“Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών της FIBA ​​Αυστραλία 2022.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Basketball Australia και την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για την ισχυρή συνεργασία μας.

Θα ήθελα να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη μας για την Κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας για την πολύτιμη υποστήριξή της μέσω του Destination NSW, και φυσικά στην Αυστραλιανή Κυβέρνηση.

Τις επόμενες 10 ημέρες θα γιορτάσουμε τη δύναμη και τον ενθουσιασμό που προσφέρει το γυναικείο μπάσκετ.

Αυτή είναι η κορυφαία γυναικεία διοργάνωση της FIBA ​​και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας “Γυναίκες στο μπάσκετ”.

Η FIBA ​​έχει δεσμευτεί να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το προφίλ του γυναικείου μπάσκετ σε όλο τον κόσμο, με πολλές πρωτοβουλίες εντός και εκτός γηπέδου.

Το νέο καλεντάρι που αφορά στις Γυναίκες είναι μία από αυτές. Παρέχει σε περισσότερες εθνικές ομάδες περισσότερες ευκαιρίες να παίξουν, να αναπτύξουν το παιχνίδι και να φέρουν περισσότερους ενθουσιασμό στους φιλάθλους μας.

Και αυτό το κάνουμε αναβαθμίζοντας τις συνθήκες για τις αθλήτριές μας. Ελπίζω όλοι να δείτε σήμερα τι υπέροχο χώρο έχουν ετοιμάσει οι Αυστραλοί οικοδεσπότες μας για τις παίκτριες και τους φιλάθλους μας.

Αγαπητές αθλήτριες,

Έχετε προπονηθεί σκληρά με την ομάδα σας για να κερδίσετε τη θέση σας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό είναι ένα μοναδικό ταξίδι και η μεγαλύτερη δυνατή τιμή: να εκπροσωπήσει κανείς τη χώρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θα αγωνιστείτε με το σωστό πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι και της ενότητας, για να σηκώσετε το ολοκαίνουργιο υπέροχο τρόπαιο.

Αγαπητοί φίλαθλοι,

Ενώ όλος ο κόσμος έχει τα μάτια του στο Σίδνεϊ, έχετε μια φανταστική ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου, στην πόλη σας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέφει στην Αυστραλία μετά από 27 χρόνια.

Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα οφέλη από τη μοναδική προώθηση και την προσανατολισμό που έχουμε στην εμπειρία που θα ζήσουν οι φίλαθλοι εντός και εκτός αυτών των δύο θαυμάσιων γηπέδων.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ανοίγει μια νέα εποχή για το γυναικείο μπάσκετ και υπόσχεται να είναι ένα αξέχαστο τουρνουά για όλους.

Απολαύστε κάθε δευτερόλεπτο τη δράση, γιατί Nothing Beats Like It!

Ευχαριστώ Σίδνεϊ!

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss