Γαλλία: Απαγόρευση από το 2040 για όλα τα ντιζελοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα

Τέλος στα βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα οχήματα σχεδιάζει να βάλει η Γαλλία από το 2040, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας. Ο Nicolas Hulot ανακοίνωσε την απόφαση στο πλαίσιο μίας σειράς μέτρων του νεοκλεγέντος προέδρου Emmanuel Macron, έτσι ώστε έως το 2050 η χώρα να γίνει ουδέτερη ως τις εκπομπές ανθρακικών ρύπων.

Ο υπουργός αναγνώρισε πως ο στόχος θα προκαλέσει πιέσεις στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο πρόσθεσε ότι ήδη αυτές σχεδιάζουν πρότζεκτ με τα οποία θα μπορούσαν να πετύχουν αυτό το ορόσημο. Ως μέρος του κυβερνητικού σχεδίου, τα πιο φτωχά νοικοκυριά θα λάβουν επιδότηση, ώστε να αντικαταστήσουν τα ρυπογόνα Ι.Χ. τους με οχήματα εναλλακτικών καυσίμων.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Hulot ανέφερε στους δημοσιογράφους πως από το 2022 η Γαλλία θα σταματήσει να χρησιμοποιεί λιθάνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή, ενώ θα επενδύσει έως και 4 δισ. ευρώ για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Οι ανακοινώσεις αποτελούν μέρος ενός 5ετούς πλάνου για την ενίσχυση των καθαρών μορφών ενέργειας και την επίτευξη των στόχων της χώρας, στο πλαίσιο της Συνθήκης του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που σχεδιάζει να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης. Η Ολλανδία και η Νορβηγία έχουν δηλώσει πως θέλουν να αποκλείσουν από το 2025 τα βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα οχήματα, ενώ ανάλογα σχέδια έχουν η Γερμανία και η Ινδία για το 2030.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss