Taxisnet: Τι να κάνετε. Η διαδικασία βήμα-βήμα για να αποκτήσετε κωδικούς πρόσβασης

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2018, εκτός από τον ΑΦΜ που θα πρέπει να αποκτήσουν θα πρέπει να διαθέτουν και κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, αφού η δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη αλλά οι φορολογούμενοι δεν θα γλιτώσουν την επίσκεψη στην εφορία τους για να λάβουν τον απαραίτητο κλειδάριθμο που θα τους ανοίξει την ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet.

Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:

1. Εγγραφή. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Εγγραφή Νέου Χρήστη, και στη συνέχεια Αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που επιθυμείτε.

2. Παραλαβή κλειδάριθμου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης λαμβάνεται σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου (αν τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου χρήστη έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο αυτοπροσώπως και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, μπορεί να πάει αντιπρόσωπός του προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε, έρχεται ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής σας και σας υπενθυμίζετε και το username. Προσοχή: Για τα Νομικά πρόσωπα, τον κλειδάριθμο πρέπει να παραλάβει ο νόμιμος Εκπρόσωπος της Εταιρείας, μόνο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή αντιπρόσωπός του, προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

3. Ενεργοποίηση του λογαριασμού. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσετε

α) username και κωδικό (password) που επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής

β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε στη Δ.Ο.Υ. με ακρίβεια , συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες.

γ) τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss