Τέλος εποχής για το iPod

Μία λέξη, τόσες αναμνήσεις…

Η διαδρομή του θρυλικού music & media player της Apple, του iPod, φτάνει στο τέλος της. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, η παραγωγή του iPod touch σταματά με τη διάθεση της συσκευής να συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η τελευταία έκδοση του iPod κυκλοφόρησε το 2019: η μάλλον «ήσυχη» τριετία που ακολούθησε ήταν μία σαφέστατη ένδειξη των προθέσεων της Apple.
«Όταν στην Apple δημιούργησαν το iPhone, γνώριζαν πολύ καλά πως ουσιαστικά θα αποτελούσε την αρχή του τέλους για το iPod», ανέφερε σχολιάζοντας τα γεγονότα ο Ben Wood, επικεφαλής αναλυτής της CSS Insight. «Η πτώση του iPod είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα του ότι η Apple δεν έχει κανένα πρόβλημα να κανιβαλίσει τα ίδια της τα προϊόντα», πρόσθεσε η Carolina Milanesi, πρόεδρος και επικεφαλής αναλύτρια της Creative Strategies.

«Η μουσική ανέκαθεν αποτελούσε τμήμα του DNA μας στην Apple και η διάθεσή της σε εκατομμύρια χρήστες με τον τρόπο που μόνο το iPod μπόρεσε να προσφέρει, δεν επηρέασε απλώς τη μουσική βιομηχανία αλλά επαναπροσδιόρισε τον τρόπο με τον οποίο η ο κόσμος ανακαλύπτει, ακούει και μοιράζεται τη μουσική», είπε από την πλευρά του ο Greg Joswiak, επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, τονίζοντας ότι «το πνεύμα του iPod θα συνεχίσει να ζει».
Το πρώτο iPod κυκλοφόρησε το 2001 (παρουσιάστηκε σε Τύπο και κοινό μάλιστα από τον ίδιο το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss