Το πρόβλημα της Tesla με τα “αναίτια φρεναρίσματα” γίνεται χειρότερο και η αμερικανική κυβέρνηση έχει ερωτήματα

Όταν την τελευταία φορά που έγινε αναφορά στο πρόβλημα των “απροσδόκητων φρεναρισμάτων” σε αυτοκίνητα της Tesla, η Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας δήλωσε ότι είχε λάβει 350 καταγγελίες από ιδιοκτήτες που δήλωσαν ότι τα οχήματά τους φρενάριζαν χωρίς λόγο.

Τώρα ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 758 και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάποιες ερωτήσεις.
Στις 4 Μαΐου, η NHTSA απέστειλε μια 14σέλιδη επιστολή ζητώντας περισσότερες πληροφορίες από την Tesla σχετικά με αυτά τα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου ενός αιτήματος για όλες τις αναφορές καταναλωτών που έχει λάβει σχετικά με το αναίτιο φρενάρισμα, καθώς και αναφορές ατυχημάτων, τραυματισμών, θανάτων και αξιώσεων για υλικές ζημιές.
Η NHTSA θέλει επίσης να μάθει αν το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης (FSD) της Tesla ήταν ενεργό κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε από αυτά τα περιστατικά. Η Tesla έχει προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουνίου 2022 για να συμμορφωθεί με το αίτημα, αν και μπορεί να ζητήσει παράταση αν το επιθυμεί. 
Οι αναφορές για αναίτια ξαφνικά φρεναρίσματα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το περασμένο φθινόπωρο, όταν η Tesla αναγκάστηκε να ανακαλέσει την έκδοση 10.3 του beta λογισμικού Full Self-Driving (FSD), του προηγμένου συστήματος υποβοήθησης οδηγού της εταιρείας, λόγω προβλημάτων με τις προειδοποιήσεις εμπρόσθιας σύγκρουσης και το απροσδόκητο φρενάρισμα.
Αλλά μετά την ανάκληση, ο αριθμός των καταγγελιών αυξήθηκε στην πραγματικότητα σημαντικά, με την NHTSA να λαμβάνει τουλάχιστον 107 από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με μόλις 34 τους προηγούμενους 22 μήνες, σύμφωνα με τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss