Αναδρομικά: Αυτές είναι οι τελικές επιστροφές – Τι να περιμένουν συνταξιούχοι και απόστρατοι

Υπόλοιπα αναδρομικών που αγγίζουν τις 10.615 ευρώ για 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, όσον αφορά στις κύριες συντάξεις, και έως 2.900 ευρώ για 1,1 εκατ. συνταξιούχους όλων των ταμείων, όσο αφορά τις επικουρικές, παίρνουν σειρά στις επιστροφές αντισυνταγματικών μειώσεων για το επόμενο διάστημα.

Για πάνω από 300.000 συνταξιούχους, ένα μέρος των αναδρομικών θα έρθει με τις αγωγές που έχουν ήδη κάνει. Το ερώτημα που θα απαντηθεί στη νέα δίκη του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 15 Ιανουαρίου του 2021, είναι αν θα τα πάρουν και οι συνταξιούχοι που δεν έχουν πάει στα δικαστήρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Στο Δημόσιο που είναι και τα μεγαλύτερα ποσά, υπάρχουν δυο αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (και άλλες περίπου 7.000 αγωγές συνταξιούχων) που κρίνουν: πρώτον, ότι τα αναδρομικά από τη μείωση του νόμου 4093 θα πρέπει να επιστραφούν χωρίς χρονικό περιορισμό, δηλαδή η πληρωμή τους θα πρέπει να ξεκινά από την 1/1/2013 που επιβλήθηκε η εν λόγω περικοπή και να τερματίζει στις 13/5/2016 και δεύτερον, ότι θα πρέπει να επιστραφούν για 23 μήνες αναδρομικά και από τη μείωση της ΕΑΣ που επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική από το 2017 αλλά δεν διακόπηκε.

Ήδη, με βάση τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου έχουν δικαιωθεί και σε ατομικό επίπεδο, περιμένοντας να πληρωθούν μεγάλα ποσά που για τις κατηγορίες ειδικών μισθολογίων (δικαστικοί, γιατροί αλλά και πρώην βουλευτές) ξεπερνούν και τις 50.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss