Γιατί πρέπει να αλλάζουμε την skincare ρουτίνα κατά την διάρκεια του κύκλου μας; | Vita.gr

Από εναλλαγές διάθεσης και κράμπες μέχρι ενεργειακές «εκρήξεις» και λιγούρες, γνωρίζουμε ότι το σώμα μας αλλάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου μας – και το δέρμα μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ανάλογα με την εποχή του μήνα, μπορεί να εμφανίσετε λιπαρό δέρμα, ξηρό δέρμα, εξάρσεις ακμής ή φυσική λάμψη.
Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τη σχέση μεταξύ του δέρματος και των ορμονών, καθώς και τρόπους για να βελτιστοποιήσετε την skincare ρουτίνα σας ώστε να ανταποκρίνεται στις φυσικές αλλαγές του σώματός σας.
Δείτε επίσης: Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος; Ο λόγος που η δίαιτα δεν αποδίδει
Από το ξηρό δέρμα της περιόδου μέχρι το λείο δέρμα της ωορρηξίας
Περιποίηση δέρματος περιόδου
Ο κύκλος σας ξεκινά στην αρχή της περιόδου σας. Σε αυτό το σημείο, το δέρμα τείνει να είναι ξηρό, καθώς τα επίπεδα και των δύο ορμονών του φύλου, της προγεστερόνης και των οιστρογόνων, είναι χαμηλά. Αυτή είναι μια καλή περίοδος για αυτοφροντίδα: χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα για το δέρμα και πιο κρεμώδεις ενυδατικές κρέμες που θα βοηθήσουν να γεμίσει και να ενυδατωθεί το ξηρό δέρμα.
Το δέρμα είναι πιο δυνατό μετά την περίοδό σας
Καθώς η περίοδός σας τελειώνει, το σώμα σας αρχίζει να παράγει πάλι οιστρογόνα. Αυτά «γεμίζουν» το δέρμα και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντάς το να φαίνεται δυνατό και υγιές. Συνήθως είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι στον πόνο σε αυτό το στάδιο του κύκλου μας, επομένως είναι καλή στιγμή για να κάνετε αποτρίχωση αν είναι μέρος της ρουτίνας σας.
Λαμπερό δέρμα ωορρηξίας
Μπορεί να αισθάνεστε σε κορυφαία φόρμα κατά τη διάρκεια του γόνιμου «παραθύρου». Εκτός από την υπέροχη αίσθηση, το δέρμα σας είναι πιθανό να φαίνεται πιο δυνατό και υγιές, καθώς …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss