«Δεν υπάρχει συναίνεση στην κακοποίηση» λένε ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις

 

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής –και τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει «παρών»– υπερψηφίστηκε η τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις λεγόμενες θεραπείες ή πρακτικές μεταστροφής, αυτές που αποσκοπούν να μεταβάλουν ή να καταστείλουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου.
Η τροπολογία προβλέπει ποινές για επαγγελματίες ψυχικής υγείας ή άλλους που διαφημίζουν τέτοιες πρακτικές και τις απαγορεύει σε εξαρτώμενα άτομα. Ωστόσο, παρά τη διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης και αντίθετα με το πάγιο αίτημα του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, επιτρέπει αυτές τις πρακτικές να εφαρμόζονται με προηγούμενη ρητή συναίνεση.

«Δεν υπάρχει συναίνεση στην κακοποίηση», σημειώνουν οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις και ζητούν εντονότερη παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αλλάξει η διάταξη.
[embedded content]

Το κοινό δελτίο τύπου ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων

για την ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής

Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου του Orlando LGBT+ για την ποινικοποίηση θεραπειών μεταστροφής και πολλών αντιδράσεων ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, και ενόψει της αποψινής ψήφισης του εν λόγω άρθρου στο σχετικό νομοσχέδιο, από κοινού ζητάμε:
→ Να μην ψηφιστεί ένα άρθρο που υπερασπίζεται ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση στην ψυχολογική κακοποίηση.
→ Η ψυχολογική κακοποίηση στο έδαφος ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου είναι ΜΟΡΦΗ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ. Δεν γίνεται να την θεσμοθετούμε το 2022.
→ Παραμένουμε στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας για διαβούλευση και μία βελτιωμένη και ουσιαστική πρόταση Ποινικοποίσης Θεραπειών Μεταστροφής το συντομότερο.
*θυμίζουμε ότι η σχετική τροπολογία αναφέρει ότι μπορούν να εφαρμόζονται θεραπείες μεταστροφής με την ρητή συναίνεση ενήλικων ατόμων, σε βάρος τους.
Συνυπογράφουν (η λίστα ανανεώνεται συνεχώς):

Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα
Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
Πολύχρωμο Σχολείο
Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Rainbow Seniors
Proud Seniors Greece -Ομάδα Υποστ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss