Δημόσιο: Τι αλλάζει στις προσλήψεις – «Πράσινο φως» για 12.253 θέσεις το 2021

Fast track και αξιόπιστες διαδικασίες βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών που προωθούνται από το υπουργείο Εσωτερικών για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» την Κυριακή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να καταταθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου, προβλέπεται ενισχυμένο ΑΣΕΠ, πανελλαδικές εξετάσεις και ψηφιακές διαδικασίες, ώστε να καλύπτονται άμεσα, αλλά με αξιοκρατικό τρόπο, οι ανάγκες φορέων και υπηρεσιών.

Η διαδικασία επιλογής του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης εκσυγχρονίζεται, χωρίς να θίγεται το ΑΣΕΠ, το οποίο ενισχύεται, ώστε να αντεπεξέλθει στο έργο του.

Σημαντική τομή είναι η καθιέρωση πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο διατηρείται η αντικειμενικότητα στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων και ενισχύονται περαιτέρω η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, που θα οδηγήσει σε ταχύτερη διεκπεραίωση των προσλήψεων, και η αξιοκρατία στην επιλογή προσωπικού με στόχο να επιλέγεται «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την κατάργηση των ξεχωριστών προκηρύξεων που εκδίδονται από το ΑΣΕΠ για έναν ή για περισσότερους φορείς και την καθιέρωση ενός γραπτού διαγωνισμού κάθε χρόνο για όλες τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των φορέων και των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss